Geriausi maisto produktai vėlyvam užkandžiui. Mitybos specialistai rekomenduoja  ()

Pažymima, kad nereikėtų laukti ryto, nes alkis neleis užmigti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alkio jausmas gali pažadinti jus vidury nakties. Šiuo atžvilgiu daugelis domisi tuo, ką jie galėtų suvalgyti, kad nesugadintų miego likusiai nakties daliai.

Geriausi maisto produktai vėlyvam užkandžiui. Mitybos specialistai rekomenduoja:

  • Kalakutienos griežinėlis

„Kalakutienoje gausu aminorūgšties L-triptofano, kuris, kaip žinia, skatina mieguistumą ir atsipalaidavimą“, – sakė mitybos specialistė Marissa Meshulam.

Kalakutienos krūtinėlė yra puikus pasirinkimas norint patenkinti vidurnakčio alkį. Ji gali būti valgoma kaip atskiras patiekalas arba gaminamas kaip sumuštinis.

Kalakutienoje esantys baltymai padės numalšinti alkį iki ryto, o triptofanas – padės vėl užmigti.

  • Sūris ir krekeriai

Anot Meshulam, bet kuriame mūsų pasirinktame užkandyje turi būti baltymų ir skaidulų, kad būtume sotūs visą likusią naktį. Šis klasikinis derinys suteikia sotumo nuo sūryje esančių baltymų ir traškių, daug skaidulų turinčių krekerių.

„Sūryje yra šiek tiek triptofano, kuris taip pat virsta melatoninu ir padeda užmigti. Rinkitės krekerius su trupučiu skaidulų (galite netgi migdolų miltų krekerį), kad palaikytumėte stabilų cukraus kiekį kraujyje“, – patarė specialistė.

  • Daržovės ir humusas

Gaivios ir traškios daržovės, tokios kaip morkos, vyšniniai pomidorai ir agurkai, derinami su humusu, yra puikus greitas ir lengvas užkandis.

„Jei dienos metu nevalgėte daržovių, nakčiai suvalgykite jų daugiau. Du šaukštai humuso suteikia baltymų, skaidulų ir sotumo“, – paaiškino mitybos specialistė Amanda Frankeny.

  • Vyšnios ir pistacijos

 

Daugybė tyrimų parodė, kad užkandžiavimas vyšniomis gali pagerinti miegą.

Kadangi vyšniose yra melatonino, jos yra puikus pasirinkimas vėlyvam užkandžiui. Meshulam rekomenduoja vyšnias derinti su pistacijomis.

„Pistacijos prisotina organizmą riebalais ir baltymais, taip pat turi melatonino“, – patarė dietologė.

  • Bananai ir riešutų kremas

„Bananuose yra kalio, kuris padeda atpalaiduoti raumenis, ir sudėtinių angliavandenių, kurie reguliuoja cukraus kiekio kraujyje šuolius (šie cukraus kiekio kraujyje šuoliai gali trukdyti miegui). Derinkite bananus su žemės riešutų kremu – sveikais, sočiais riebalais ir mieguistumą sukeliančiu triptofanu. Šį užkandį lengva pasigaminti naktį“, – sakė Frankeny.

  • Grūdai ir pienas

 

Šilto pieno stiklinė gali būti ideali norint užmigdyti mažylį, tačiau ji taip pat gali būti ideali pabudusiems, kurie nori vėl užmigti. Frankeny teigia, kad norint pasigaminti subalansuotą užkandį, pieną reikėtų derinti su mažai cukraus turinčiais viso grūdo produktais.

  • Baltymų batonėliai

Tai puikus pasirinkimas užkandžiauti nesikeliant iš lovos. Saldūs, traškūs ir šiek tiek sūrūs baltyminiai batonėliai arba granolos batonėliai yra puikus vidurnakčio užkandis, nesvarbu, ar jie pagaminti iš riešutų, ar iš avižų.

„Graikiniuose riešutuose, migdoluose ir pistacijose yra natūralaus melatonino, baltymų ir magnio, kurie jus pasotina ir skatina miegą“, – sako Frankeny.

Tačiau ji perspėjo, kad reikėtų vengti šokolado ar kavos skonio batonėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()