Ne tik energijos antplūdis. Vos žiupsnelis šio ingrediento į kavą pagerins žarnyno sveikatą  ()

Tikrai jau pastebėjote, kad kava padeda pagerinti virškinimą, o daugelis žmonių net pasikliauja šiuo gėrimu kaip patikima priemone nuo vidurių užkietėjimo. Tačiau kavos poveikis žarnynui dar nėra iki galo ištirtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati kava yra labai naudinga žarnyno sveikatai, tačiau tam tikri papildai gali sustiprinti šį poveikį. Be to, kavoje esantys polifenoliai padeda apriboti „blogųjų" bakterijų augimą žarnyne. Gastroenterologas Josephas Salhabas pasakoja apie tai, ką dėti į kavą.

Kuo naudinga kava

Jei norite pagerinti žarnyno sveikatą, pabandykite į rytinį puodelį įberti šaukštelį kakavos miltelių. Nors pirmoji kavos nauda, apie kurią tikriausiai pagalvojate, yra energijos antplūdis, šis gėrimas gali suteikti daug daugiau naudos.

„Kavos vartojimas jau daugelį metų yra mitybos ir medicinos tyrimų objektas, nors jos poveikis žarnyno sveikatai ir mikrobiomui yra palyginti nauja tyrimų sritis“, – sakė gastroenterologė Sarah Robbins.

Kavoje itin gausu antioksidantų ir kitų naudingų junginių, galinčių sumažinti uždegimą organizme ir apsaugoti nuo įvairių ligų. Tačiau gėrimuose esantys antioksidantai ypač naudingi žarnyno apsaugai – jie saugo šį organą nuo oksidacinio streso.

O į kavą pridėjus kakavos miltelių, šią naudą galima gerokai padidinti, nes joje gausu polifenolių, o jei juos suderinsite su esančiais kavoje, sustiprinsite priešuždegiminį gėrimo poveikį.

 

Oksidacinis stresas ir nesubalansuotos žarnyno bakterijos dažniausiai sukelia virškinamojo trakto ligas, todėl kava su kakava gali apsaugoti jus nuo šių pavojų.

Be to, iš šio gėrimo galite gauti net gerą dozę skaidulų, kurios labai naudingos organizmui. O šio junginio daugelis suaugusiųjų vartoja nepakankamai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(33)
(5)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: