[ŽT] Mokslininkai skelbia, kiek puodelių kavos per dieną pagerins smegenų veiklą ir atmintį  ()

Kava – vienas populiariausių gėrimų pasaulyje, kuris ne tik pagyvina, bet ir gali pagerinti smegenų veiklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kavoje yra kofeino – biologiškai aktyvios medžiagos, kuri stimuliuoja centrinę nervų sistemą, didina koncentraciją, atmintį ir loginį mąstymą. Gėrimas taip pat gali sumažinti riziką susirgti Alzheimerio liga ir kitomis demencijos formomis. Tačiau norint gauti naudos iš kavos ir nepakenkti, reikia laikytis saiko ir neviršyti saugios kofeino paros dozės.

Optimalus kofeino kiekis pažinimo funkcijoms pagerinti gali priklausyti nuo daugelio veiksnių, tokių kaip individualus jautrumas kofeinui, bendra sveikata ir medžiagų apykaitos ypatybės. Tyrimų duomenimis, optimalus kavos kiekis smegenų veiklai pagerinti yra ne daugiau kaip keturi puodeliai per dieną (apie 400 mg kofeino).

Viena kofeino porcija neturi viršyti 200 mg. Taip pat svarbu rinktis natūralią, o ne tirpią kavą, gerti ją užgeriant vandeniu, kad išvengtumėte dehidratacijos.

 

Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kad jautriems žmonėms net nedidelės kofeino dozės gali sukelti nemigą, nervingumą ar kitus nepageidaujamus padarinius. Be to, kofeino vartojimas dideliais kiekiais gali sukelti toleranciją; žmogui gali prireikti vis daugiau kofeino, kad pasiektų tą patį poveikį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: