Netikėta. Labai populiari arbata gali būti mirtina  (1)

Biologas papasakojo, kokia populiari arbata gali būti mirtina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrosios biologijos ir bioekologijos katedros docentas Romanas Oparinas teigė, kad arbata su čiobreliais ir mėtomis gali būti labai pavojinga kai kurių žmonių sveikatai.

Dideliais kiekiais čiobreliai nėščioms moterims gali sukelti priešlaikinius gimdos susitraukimus, o aktyvūs jų komponentai gali patekti į motinos pieną ir pakenkti kūdikiui. Nereikėtų atmesti alergijos šiam augalui.

Jei vartojate vaistus, pasitarkite su gydytoju, ar čiobrelius galite vartoti kartu su vaistais, nes šis augalas gali sumažinti vaistų veiksmingumą arba sukelti šalutinį poveikį.

Pasak biologo, mėtų arbata taip pat gali pakenkti organizmui. Vaikams jos vartoti negalima, nes ji per aktyviai stimuliuoja virškinamąjį traktą.

„Suvartojus didelį kiekį mėtų, ypač geriant stiprią arbatą, gali laikinai sumažėti kraujospūdis. Todėl žmonės, kurių kraujospūdis ir taip žemas, mėtų arbatą turėtų vartoti atsargiai. Taip pat galima alergija mentoliui.

 

Kitos arbatos žolelės, kurias reikėtų vartoti atsargiai: bitkrėslė (netinka nėščiosioms ir sergantiesiems širdies ligomis), efedra (didina kraujospūdį), ženšenis (didina kraujospūdį), citrinžolė (sukelia alerginę reakciją, ypač alergiškiems citrusiniams vaisiams).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: