Įvardijo vaisių, apsaugantį nuo onkologinių ir širdies ligų  ()

Šis vaisius taip pat yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kriaušės yra veiksminga priemonė, mažinanti riziką susirgti II tipo diabetu, koronarine širdies liga ir onkologinėmis ligomis.

Nepriklausomai nuo jų veislės, formos ar spalvos, kriaušėse gausu maistinių medžiagų, todėl jos yra vertingos sąjungininkės kovojant su daugeliu ligų.

Apie tai rašo „Cleveland Clinic“.

„Kriaušės teikia didelę naudą sveikatai, jų vartojimas gerina virškinimą ir yra svarbus komponentas palaikant bendrą sveikatos būklę. Jei trokštate ko nors saldaus, kriaušės yra puikus užkandis“, – sako dietologė Beth Czerwony.

Kriaušės naudingos, nes:

Reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Kriaušės padeda kontroliuoti gliukozės kiekį, todėl sumažėja rizika susirgti II tipo diabetu.

Vidutinio dydžio kriaušėje esantis ketvirtadalis paros skaidulų kiekis stabilizuoja cukraus kiekį organizme, o tyrimai rodo, kad valgant kriaušes savaitę, rizika susirgti II tipo diabetu gali sumažėti 3 %.

Pagerėjęs virškinimas. Kriaušėse yra daug skaidulų, kurios pagerina išmatų judrumą žarnyne. Norint gauti maksimalią naudą, kriaušes rekomenduojama vartoti su odele, jų nenulupus.

 

Priešuždegiminės savybės. Dėl antioksidantų gausos kriaušės veiksmingai mažina uždegimą organizme. Šiame procese pagrindinį vaidmenį atlieka kriaušėse esantys flavonoidai. Antioksidantai mažina vėžio, širdies ligų ir infekcijų riziką.

Palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. Kriaušės yra vertingas antocianinų, pigmentų, saugančių nuo koronarinės širdies ligos, šaltinis. Be to, kriaušėse esantis didelis kalio kiekis padeda sumažinti aukštą kraujospūdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()