Liesėjam prie židinio: TOP 5 žiemos gėrimų receptai  ()

Šildantys gėrimai gali būti labai skanūs ir sveiki, o jų stebuklingos savybės greitai duos rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot naujienų agentūros „The Times Of India“, yra gėrimų, kurie gali padėti ne tik sušilti žiemą, bet ir atsikratyti kelių papildomų kilogramų. Šie gėrimai gaminami iš paprastų ir gerai žinomų ingredientų.

Liesėjam prie židinio: TOP 5 žiemos gėrimų receptai

1. Šiltas vanduo su medumi ir citrina

Visi žino, kad citrina yra nepaprastai sveikas produktas dėl žmogaus organizmui gyvybiškai svarbių vitaminų ir mikroelementų, o kartu su medumi poveikis yra neįtikėtinas, nes šiame skaniame produkte gausu antioksidantų.

Receptas:

Citriną perpjaukite per pusę. Sumaišykite su arbatiniu šaukšteliu medaus. Į mišinį įpilkite šilto vandens ir viską gerai išmaišykite.

2. Cinamono arbata

Cinamonas nuo seno yra vienas iš populiariausių aromatinių prieskonių įvairiems patiekalams ir gėrimams. Vos viena šio prieskonio lazdelė gali sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, o vienas iš šio produkto privalumų – slopinti potraukį maistui.

Receptas:

Į karštą vandenį įmerkite cinamono lazdelę arba įberkite cinamono miltelių. Sumaišykite ingredientus.

3. Pienas su ciberžole

 

Įrodyta, kad ciberžolė turi stebuklingų savybių dėl kurkumino – priešuždegiminio elemento, kuris taip pat padeda gydyti diabetą ir net vėžį. Paruoštą gėrimą galima vartoti norint nusiraminti prieš miegą.

Receptas:

Ciberžolės miltelius sumaišykite su šiltu pienu. Pagal skonį galite įdėti šiek tiek juodųjų kvapiųjų pipirų ir šaukštą medaus.

4. Žalioji arbata

Tradiciškai žalioji arbata yra gėrimas, kurį žmonės geria kiekvieną dieną, tačiau mažai kas žino, kad tai puiki priemonė atstatyti psichinę pusiausvyrą ir numesti svorio. Joje yra natūralių antioksidantų ir katechinų, kurie skatina svorio mažėjimą, pagreitindami medžiagų apykaitą organizme.

 

Receptas:

Žaliosios arbatos maišelį ar lapelius užpilkite karštu vandeniu. Palikite keletą minučių pritraukti.

5. Imbiero arbata

Imbieras yra labai sveikas maistas ir dažnai naudojamas kaip virškinimo priedas. Mokslininkai taip pat įrodė jo naudingas priešuždegimines savybes. Be to, jis gali būti veiksmingai naudojamas medžiagų apykaitai pagerinti.

Receptas:

Imbierą supjaustykite gabalėliais ir išvirkite. Nukoškite, kad pašalintumėte visas atliekas. Užpilkite karštu vandeniu ir, jei norite, įdėkite šiek tiek medaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: