Mergina kasdien nueidavo po 20 tūkst. žingsnių ir papasakojo, kas nutiko jos kūnui (Video)  ()

Robin Laird nusprendė atlikti eksperimentą su savimi. Mergina privertė save kasdien 30 dienų eiti ilgų pasivaikščiojimų ir buvo labai nustebinta rezultato.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių tinklaraštininkė Robin Laird, kuri domisi filosofija ir eksperimentuoja su gyvenimo būdu, 30 dienų iš eilės nuėjo 20 000 žingsnių ir savo „YouTube“ kanale „The Science of Self Care“ papasakojo, kokie pokyčiai per šį laiką įvyko jos kūne.

Kalbant apie vaikščiojimą, tai reiškia, kad reikia tiesiog išeiti į lauką ir visai negalvoti apie tai, kiek žingsnių nuėjote per dieną.

„Įpratę prie kasdienio vaikščiojimo ir standartizavę įprotį, galite pradėti jį optimizuoti, didindami žingsnių skaičių, detaliau juos stebėdami, galbūt įsigydami išmanųjį laikrodį“, – aiškina tinklaraštininkė.

Robin teigia pastebėjusi nemažai kasdienio vaikščiojimo naudos.

„Puikiai išsimiegu. Kai taip ilgai būni ant kojų, kūnas jaučia nuovargį, todėl užmiegi akimirksniu. Be to, mano laikysena tapo daug tiesesnė, o kūnas – lieknesnis ir dailesnis: numečiau kelis kilogramus ir sustiprinau kojų raumenis“, – dalijasi Laird.

Ji priduria, kad tapo emociškai stabilesnė ir atsparesnė, nes vaikščiojimas sumažina kortizolio (streso hormono) kiekį.

 

Tačiau yra vienas, bet didelis, minusas – tai laikas.

„Norint nueiti 20 000 žingsnių, reikia praleisti kelias valandas. Daugumai žmonių tai nepriimtina, bet aš pasirinkau. Galiu rekomenduoti pasivaikščiojimus derinti su kitais dalykais, kuriuos reikia atlikti per dieną, pavyzdžiui, klausytis garsinių knygų“, – apibendrina eksperimentatorė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(34)
(5)
(29)

Komentarai ()