To griebiasi daugelis ir veltui! Priemonės, kurios gali dar labiau pabloginti jūsų pagirias  ()

Jeigu galvojate, kad po gausios šventinės vakarienės išgerta papildoma vyno taurė neprisidės prie jūsų pagirių – pagalvokite iš naujo. Ekspertai paaiškino, kad jeigu ir suvalgote daug maisto, kol vartojate alkoholinius kokteilius, ir tuo metu jaučiatės mažiau neblaivūs, nes tai sulėtina alkoholio patekimą į jūsų kraujotaką, tai taip pat lėtina jo skaidymą ir neapsaugo jūsų nuo pagirių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai jūs vartojate alkoholį ant tuščio skrandžio, nemažai alkoholio greitai patenka iš skrandžio į plonąją žarną, kurioje didžioji jo dalis yra absorbuojama į kraują“, – teigia „Healthline“.

Tai sustiprina visus pašalinius gėrimo poveikius – gebėjimą mąstyti, valdyti savo kūno judesius ir kt.

Taip nutinka dėl to, kad dopaminas, kuris yra geros savijautos hormonas, nukrenta iki žemo lygio ir gali paveikti jūsų nuotaiką. Kiti įprasti pagirių simptomai – alkis, galvos skausmas, virškinimo trakto sutrikimai, sutrikęs miegas, jautrumas šviesai ir garsui, taip pat padidėjęs kraujospūdis.

Norintieji išvengti pagirių turėtų sumažinti alkoholio vartojimą arba išvis jo nevartoti.

„Nėra jokio vaisto nuo pagirių – išskyrus laiką“, – teigia Nacionalinis piktnaudžiavimo alkoholiu ir alkoholizmo institutas (NIAAA).

NIAAA svetainėje paneigti mitai, kad kava arba ėjimas į dušą gali išgydyti arba užkirsti kelią pagirioms, ir tam pritaria mitybos specialistas Cliffordas Stephanas.

„Daug žmonių siekia pagerinti savo dieną gerdami kavą, tačiau kava gali veikti blogai, kai jau yra sudirgusi skrandžio gleivinė, ir tik sukelti didesnę organizmo dehidrataciją“, – pasakė C.Stephanas laikraščiui Daily Mail.

 

Tokie simptomai kaip vidurių užkietėjimas ar viduriavimas, kurie atsiranda alkoholiui pažeidus žmogaus mikrobiomą, gali sumažėti tik kitą dieną. Nors ir recepto prieinami skausmą malšinantys vaistai gali padėti nuo galvos skausmo, tačiau jie tik dar labiau sudirgina skrandžio gleivinę, o acetaminofenas neturėtų būti vartojamas kartu su alkoholiu, nes jis kenkia kepenims.

C.Stephanas rekomenduoja žmonėms gerti vandenį su jūros druska, kad organizmas gautų reikalingų elektrolitų. Tačiau NIAAA teigė, kad nėra įrodymų, jog elektrolitai padeda per pagirias.

 

„Norėdami palengvinti pagirių simptomus, kai kurie žmonės griebiasi sportuojantiesiems skirtų gėrimų su dideliu elektrolitų kiekiu ar netgi intraveninių (IV) procedūrų, bandydami kovoti su elektrolitų disbalansu, kurį sukelia dažnesnis šlapinimasis ir skysčių netekimas dėl gėrimo, – aiškinama instituto svetainėje. – Tačiau moksliniai tyrimai nerado ryšio tarp elektrolitų disbalanso masto ir pagirių sunkumo. Daugumos žmonių organizmas greitai atstato elektrolitų pusiausvyrą, kai alkoholio poveikis nusilpsta.“

Parengta pagal nypost.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: