Ko nevalgo šimtamečiai. Mitybos specialistai įvardijo, kas tai per produktai  ()

Jei norite sužinoti, kaip nugyventi 100 metų, pasinaudokite dietologų patarimais. Nemažai specialistų teigia, kad norint sulaukti gilios senatvės, reikia atsisakyti vienos rūšies maisto arba sumažinti jo vartojimą iki minimumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ko nevalgo šimtamečiai? Mitybos specialistai įvardijo vieną uždraustą maisto rūšį.

Turite valgyti minimalų kiekį itin perdirbto maisto, rašo „Parade“, remdamasis medicinos mokslų daktarės Jennifer Scheinman, mitybos specialistės ir ilgaamžiškumo ekspertės informacija.

„Maisto racione turėtų būti apribotas itin perdirbtas nesveikas maistas, ypač tas, kuriame yra rafinuotų grūdų ir saldiklių. Šie produktai turi labai mažą maistinę vertę ir yra labai skanūs, todėl juos sunku valgyti saikingai“, – pastebėjo ekspertė.

Mitybos specialistė pabrėžė, kad kalbame ypač apie šiuos produktus:

  • saldumynai, įskaitant saldainius;
  • gazuoti gėrimai;
  • traškučiai.

Specialistė pridūrė, kad tokie produktai negali būti ilgai gyventi norinčio žmogaus mitybos pagrindas.

 

Mitybos specialistė Kerry Hawkins sutiko, kad siekiant ilgaamžiškumo būtina atsisakyti itin perdirbto maisto. Jos teigimu, tokiuose produktuose dažniausiai yra daug sočiųjų riebalų, druskos, priedų, ypač konservantų, saldiklių, dažiklių, dirbtinių kvapiųjų medžiagų.

„Tyrimais nustatyta, kad keturių itin perdirbto maisto porcijų per dieną suvartojimas yra susijęs su 62 % padidėjusia mirtingumo dėl bet kokios priežasties rizika, palyginti su mažesniu suvartojimu – mažiau nei dviem porcijomis per dieną“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()