Ir skanu, ir sveika. Keturi vaisiai, padedantys sumažinti kraujo spaudimą  ()

Kardiologas atskleidė keturis skanius vaisius, kurie gali padėti įveikti aukštą kraujospūdį. Aukštas kraujospūdis arba hipertenzija yra rimtų sveikatos problemų simptomas, nuo širdies priepuolių iki insultų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laimei, sveika mityba yra veiksminga priemonė kraujospūdžiui sumažinti.

Kardiologas daktaras Davidas Sabgiras žurnalui „Eating Well“ sakė, kad yra keturi vaisiai, kurie dėl savo maistinių savybių puikiai stabilizuoja arba mažina hipertenziją.

Taigi, kurie vaisiai padeda kovoti su aukštu kraujo spaudimu?

1. Bananai

Įrodyta, jog bananai turi širdžiai naudingų maistinių medžiagų, kaip kalis, kuris padeda valdyti hipertenziją. D.Sabgiras sakė: „Kalis yra pripažintas dėl savo gebėjimo sumažinti natrio poveikį organizmui ir sumažinti įtampą kraujagyslėse“.

Mineralas taip pat yra svarbus, pašalinant jūsų organizme susikaupusius skysčius. Jei jūsų organizmas sulaiko per daug vandens, jūsų kraujas tampa skystesnis, todėl padidėja kraujospūdis. Čia įsitraukia kalis, padedantis pašalinti dalį skysčių pertekliaus.

2. Avokadai

Panašiai, kaip ir bananuose, avokaduose yra daug kalio, vos trečdalis vidutinio dydžio avokado turi 250 miligramų šio mineralo.

Gydytojas sakė: „Dieta, kurioje gausu kalio, padeda iš dalies kompensuoti žalingą natrio poveikį kraujospūdžiui“.

Be to, kreminiuose maisto produktuose yra maistinių skaidulų ir nesočiųjų riebalų, kurie naudingi jūsų širdies ir kraujagyslių sveikatai.

3. Uogos

Nesvarbu, kur jas dedate, – ar į savo rytinį jogurtą, ar mėgaujatės atskirai, - avietės, mėlynės ir gervuogės, pasak gydytojo, gali padėti valdyti aukštą kraujospūdį:

 

„Uogose yra antioksidantų, įskaitant antocianinus, kurie, kaip rodo tyrimai, gali padėti sumažinti kraujospūdį“.

4. Kiviai

Gydytojas paaiškino, kad žali vaisiai yra geras vitamino C šaltinis ir gali padėti sumažinti kraujospūdį tiems, kurie serga „pirmine hipertenzija“.

Dr. Sabgiras sakė: „Naujausi tyrimai parodė, kad kasdieninė kivio porcija gali sumažinti sistolinį kraujospūdį“.

Ekspertas remiasi moksliniais tyrimais, paskelbtais žurnale „Nutrients“, kuriuose pažymima, kad kiviuose taip pat yra kalio, kuris gali turėti įtakos šiam efektui.

Parengta pagal express.co.uk.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()