Neišsimiegojote? Jums gali padėti šie gėrimai  ()

Gerai sveikatai ir jėgų atstatymui po įtemptos dienos būtinas pakankamas miegas. Miego metu kūnas „pasikrauna“ – atkuria ląsteles ir audinius, pašalina toksinus ir pašalina per dieną susikaupusį nuovargį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasitaiko, kad naktimis nesimiega o prieš akis dar daug veiklos ir susikaupimo reikalaujančių dalykų: darbas, paskaitos ir kitos pareigos. Patarimai, tokie kaip mankšta, kontrastinis dušas ar bėgiojimas, yra geri, bet ne visada įgyvendinami, kai trūksta laiko, kai reikia greitai išsibudinti.

Neišsimiegojote? Jums gali padėti šie gėrimai

Kavos puodelis ryte yra geras ir nekenksmingas būdas išsklaidyti miegą, sako somnologas Aleksandras Palmanas.

Nors gėrime esantis kofeinas nepakeičia gero nakties miego, jis prireikus gali suteikti energijos. Kofeinas gali pagerinti fizinę veiklą ir pagerinti pažinimo gebėjimus.

Kaip pažymėjo Nilongas Vyasas, sveiko miego specialistas, pediatras ir medicinos mokslų daktaras iš Jungtinių Valstijų, kofeinas yra priemonė, galinti padėti nestabiliomis sąlygomis gyvenantiems darbuotojams: kariškiams ir greitosios pagalbos darbuotojams.

Žaliojoje arbatoje, kaip ir kavoje, yra kofeino dozė, tačiau ji yra švelnesnė organizmui. Šiame variante taip pat yra L-teanino – natūralios aminorūgšties, kuri didina organizmo atsparumą stresui ir jo energijos atsargas bei palaiko koncentraciją. Žaliojoje arbatoje gausu antioksidacinių polifenolių ir priešuždegiminių katechinų, kurių reikia ląstelėms, nes miego trūkumas padidina oksidaciją ir uždegimą organizme.

Burokėlių sultys yra puikus energijos šaltinis, nes jose yra geležies ir kalio. Šios daržovės gėrimas padės padidinti fizinę ištvermę, o tai yra būtent tai, ko jums reikia, kai jaučiatės pavargę.

 

Visą dieną turėtumėte gerti daug paprasto vandens. Tai geriausias energetinis gėrimas, kuris padės išlaikyti energiją. Kas 30 minučių gerdami šiek tiek vandens ne tik atsikratysite mieguistumo, bet ir padėsite tinkamai funkcionuoti įtemptą dieną.

Vaisių ir daržovių kokteiliuose bei sultyse yra reikiamas angliavandenių, vitaminų ir mineralų kiekis, užtikrinantis reikiamą energijos dozę. Iš jų pagamintas gėrimas padės ilgai išlikti žvaliems ir energingiems.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: