„Mes visi netinkamai naudojame pagalves.“ Netikėta žinia. Kaip išsimiegoti naktį  ()

Vidutiniškai žmogus lovoje praleidžia 26 metus ir, nors galite manyti, kad apie tai nereikia per daug galvoti, miego ekspertas perspėja, kad miegame netinkamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta žinia. Miego ekspertas perspėja, kad miegame netinkamai.

Nesvarbu, ar gulite ant nugaros, ant šono ar pilvo, kiekvienas turi savo ypatingų būdų, kaip įsitaisyti lovoje, tačiau „Happy Beds“ miego ekspertai sako, kad pagalves naudojame netinkamai.

Jei pagalvę naudojate tik galvai atremti, tai neteisinga. Ekspertai ragina žmones pabandyti naudoti papildomą pagalvę tarp kojų – tai gali užtikrinti geriausią miego padėtį ir gali turėti daug naudos sveikatai.

Miegojimas su pagalve tarp kojų gali sumažinti nugaros skausmą, padės išvengti raumenų spazmų, pagerins kraujotaką ir kt. Kai miegate, nugaros raumenys atsipalaiduoja ir laikui bėgant atsistato, todėl nepaprastai svarbu miego metu galvoti apie savo laikyseną.

Kadangi 23 % pasaulio gyventojų kenčia nuo lėtinių nugaros skausmų, kurie gali trukdyti užmigti, papildomos pagalvės naudojimas gali turėti reikšmingos įtakos.

Miego ekspertas ir „Happy Beds“ generalinis direktorius Rexas Isapas aiškina, kad „kai tik atsigulame lovoje, mes negalvodami įsitaisome pageidaujamoje miego pozoje. Mes nesuvokiame, kad tai, kas, mūsų manymu, yra patogu, iš tikrųjų daro mums daugiau žalos nei naudos.“

 

„Neteisinga miego padėtis yra didelė problema, kuri paveikia mūsų kūną, nes sukelia stresą stuburui. Mes naudojame pagalves kiekvieną dieną, kad miegodami pailsintume galvą, tačiau turėtume jas naudoti dažniau, nes jos turi daug kitų naudų mūsų miegui“, – pridūrė jis.

„Padėję pagalvę tarp kojų ar kelių, palaikydami raumenis ir išlygindami kūną, galite pagerinti laikyseną ir paskatinti ramesnį miegą. Pagalvė taip pat sumažina spaudimą apatinei nugaros daliai ir klubams bei mažina raumenų įtampą, o tai gali padėti tiems, kurie dažnai kenčia skausmą miego metu“, – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(7)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: