Įvardyti 6 supermaisto produktai. Skanu ir sveika širdžiai  ()

Specialistai rekomenduoja valgyti daugiau šviežių vaisių, daržovių ir mažiau perdirbtų maisto produktų, rašo deseret.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Supermaisto produktai širdies sveikatai:

Uogos. Tyrimų duomenimis, uogose gausu antioksidantų ir polifenolių, kurie padeda mažinti širdies ligų riziką ir gerina širdies bei kraujagyslių sveikatą.

Avokadai. Širdies fondo duomenimis, sveikieji riebalai, pavyzdžiui, esantys avokaduose, yra būtini širdies sveikatai. Kaip pažymėjo dietologė Christine Rosenblum, avokaduose taip pat gausu skaidulų, kalio ir magnio, kurie būtini širdies sveikatai.

Juodasis šokoladas. Pasak Klivlendo klinikos, juodajame šokolade gausu flavanolių – flavonoidų, kurie naudingi širdžiai, padeda atkurti ląsteles ir gali padėti sumažinti kraujospūdį.

Graikiniai riešutai. 2019 m. atlikto tyrimo metu nustatyta, kad reguliarus riešutų, ypač graikinių, vartojimas siejamas su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų bei mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

 

Pomidorai. 25 tyrimų apžvalga rodo, kad pomidorai gali sumažinti širdies ligų riziką. Dažnas pomidorų vartojimas taip pat naudingas mažinant cholesterolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()