Visa tiesa. Daug mažiau, nei manote. Kiek tiksliai kalorijų sudegina orgazmas  (0)

Ir ne, jų nėra tiek daug, kaip manote.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei „Google“ ieškote „orgazmo metu sudeginamos kalorijos“ galite aptikti įvairius rezultatus, pavyzdžiui, pagal seną KK straipsnį teigiama, kad per vieną orgazmą galite sudeginti iki 1000 kalorijų.

Tačiau, remiantis tyrimais, tai netiesa. Kalorijų, kurias sudeginate per orgazmą, skaičius, apmaudu, yra daug mažesnis.

Skiriasi priklausomai nuo sekso tipo

Kiekvienas, patyręs orgazmą, jį atpažins; pulsas padidėja kartu su kvėpavimu, kūno raumenys įsitempia ir kūnas įkaista. Orgazmas dažnai sutampa su aimanomis ar malonumu.

Jaučiasi kaip sprintas maratono pabaigoje. Bent jau kaip treniruotės dalis. Bet kiek kalorijų iš tikrųjų sudeginate sekso metu?

„Tai skiriasi priklausomai nuo sekso būdo“, – Norvegijos portalui „ABC Nyheter“ sako patarėjas seksologijos klausimais Tore Holte Follestad.

Follestad yra sertifikuotas seksologijos konsultavimo specialistas, ir kaip seksualinio švietimo ir seksualinės sveikatos skatinimo specialistas.

„Kuo ilgesnis ir intensyvesnis seksas – tuo labiau padažnėja pulsas ir prakaituojate. Tada sudeginate daugiau kalorijų“, – priduria jis.

Kiek trunka vidutinis lytinis aktas?

Ir būtent sekso trukmė čia yra pagrindinis rodiklis.

2013 metais atliktas tyrimas teigė, kad vyrai sekso metu sudegina vidutiniškai 4,2 kalorijos per minutę, o moterys – 3,1 kalorijos per minutę. Mokslininkai tai išsiaiškino, kai 21 heteroseksuali pora sekso metu nešiojo pažangius širdies ritmo matuoklius. Jų tyrime padaryta išvada, kad vyrai sekso metu sudegina vidutiniškai 100 kalorijų, o moterys – 69 kalorijas.

 

Palyginimui, tos pačios poros sudegino vidutiniškai 276 kalorijas, kai 30 minučių bėgiojo ant bėgimo takelio.

Tačiau vidutinė šių porų sekso trukmė buvo 25 minutės. Ir tai neatspindi vidurkio.

Keletas kitų tyrimų parodė, kad sekso trukmė yra žymiai mažesnė už šią. Remiantis tyrimu, paskelbtu „New England Journal of Medicine“, seksas trunka vidutiniškai 6 minutes, o vyrai sekso metu sudegina vidutiniškai 21 kaloriją, remiantis prielaida, kad jie sudegina 3,5 kalorijos per minutę.

Bet kaip su orgazmu?

 

Orgazmo metu sudeginate ne daugiau kalorijų nei viso sekso metu. Taip teigia patarėjas seksologijos klausimais Tore Holte Follestad ir atliktas tyrimas.

Jei atsižvelgsite į tai, kad orgazmas trunka nuo 5 iki 30 sekundžių, vadinasi, tai labai mažai sudegintų kalorijų. Net jei esate vienas iš tų, kurie gali patirti kelis orgazmus iš eilės.

Jei ieškote veiklos deginti kalorijas, turėtumėte treniruotis tradiciniu būdu, o ne lovoje.

Ir seksologijos konsultantas iš tikrųjų mano, kad tai gerai.

„Šiek tiek liūdna pagalvoti, kad užsiimate seksu viena tam, kad degintumėte kalorijas. Manau, tai kvaila mintis. Turėtumėte mylėtis, nes to norite, tai turėtų būti kažkas gero ir malonaus tarp dviejų suaugusiųjų – ne mankštos forma“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(3)
(10)

Komentarai (0)