Ką valgyti? Štai kokie maisto produktai pakelia nuotaiką  ()

Skanus maistas ne tik padeda atitraukti mintis nuo rūpesčių ir problemų. Daugelis maisto produktų gali pagerinti jūsų nuotaiką ir sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maisto produktai, kurie padės jums jaustis laimingesniems ir žvalesniems:

1. Šokoladas.

Šokoladas yra klasikinis nuotaiką gerinantis maistas. Ypač naudingas juodasis šokoladas, kuriame yra daugiau kakavos. Jis skatina endorfinų – laimės hormonų – gamybą.

2. Riešutai ir sėklos.

Daug omega-3 riebalų rūgščių ir magnio turintys riešutai ir sėklos, pavyzdžiui, graikiniai riešutai, migdolai ir linų sėmenys, gali pagerinti nuotaiką ir sumažinti nuovargio jausmą.

3. Bananai.

Bananuose yra vitamino B6, kuris padeda organizmui gaminti serotoniną. Be to, bananuose gausu kalio ir sudėtinių angliavandenių, kurie gali padėti jaustis sotiems ir patenkintiems.

4. Avižiniai dribsniai.

Avižiniai dribsniai virškinami lėtai, todėl užtikrinamas stabilus cukraus kiekis kraujyje, o tai gali padėti išvengti staigių nuotaikų svyravimų. Jose taip pat yra seleno, kuris gali pagerinti nuotaiką.

5. Riebi žuvis.

Lašišoje, sardinėse ir kitų rūšių riebiose žuvyse gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios gali padėti sumažinti depresiją.

6. Kiaušiniai.

Kiaušiniai yra puikus baltymų ir vitamino D šaltinis, be to, juose yra cholino, kuris gali pagerinti nuotaiką ir kognityvines funkcijas.

7. Špinatai ir lapiniai žalumynai.

Šiuose maisto produktuose gausu folio rūgšties, kurios trūkumas siejamas su depresija. Į savo mitybą įtraukę špinatų, lapinių kopūstų ir kitų lapinių žalumynų, galėsite jaustis geriau.

 

8. Kava.

Puodelis kavos gali sutvarkyti jūsų mintis ir leisti sutelkti dėmesį į pagrindines užduotis. Daugelis žmonių po kavos ryte jaučiasi žvalesni ir energingesni.

Tačiau gerdami kavą turėtumėte prisiminti, kad šiame gėrime esantis kofeinas gali sukelti nemigą, depresiją ir sutrikdyti proto koncentraciją. Taigi nebūkite fanatiški.

Nuotaiką gerinančių maisto produktų įtraukimas į kasdienę mitybą yra paprastas būdas pasirūpinti savo emocine savijauta.

Atminkite, kad subalansuota mityba kartu su pakankamu miegu, saikingais fiziniais pratimais ir atsipalaidavimo technikomis gali gerokai pagerinti jūsų gyvenimo kokybę ir laimės lygį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()