Mokslas paaiškina, kodėl bučiniai daro jus laimingus. Ir kraujospūdį reguliuoja, ir skausmą malšina  ()

Bučiuojantis išsiskiria laimės hormonai, mažinantys stresą ir kraujospūdį, malšinantys menstruacijų spazmus, deginantys kalorijas ir didinantys savivertę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bučiavimasis jums naudingas daugeliu aspektų. Kai ką nors bučiuojate, jaučiatės laimingi, nes jūsų smegenyse išsiskiria endorfinai arba laimės hormonai, paaiškinama portale editorji.com.

Šios cheminės medžiagos padeda jums jaustis atsipalaidavusiems ir mažiau įsitempusiems. Bučiavimasis padeda sumažinti kraujospūdį ir puikiai tinka, jei kamuoja menstruacijų spazmai ar galvos skausmai. Bučiuodamiesi taip pat sudeginate keletą kalorijų ir didinate savivertę.

Bučiavimosi nauda

Laimė: Bučiavimasis skatina endorfinų, dar vadinamų laimės hormonais, išsiskyrimą, kurie gali pakelti nuotaiką ir sukelti laimės bei malonumo jausmą.

Streso mažinimas: Bučiavimasis gali padėti sumažinti stresą ir nerimą, nes skatina atsipalaidavimą ir mažina streso hormonų kiekį organizme.

Kraujospūdžio reguliavimas: Buvo nustatyta, kad bučiavimasis turi raminamąjį poveikį organizmui, todėl gali padėti reguliuoti kraujospūdį ir skatinti širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.

 

Skausmo malšinimas: Dėl išsiskiriančių endorfinų ir atsipalaidavimo reakcijos bučiavimasis gali padėti sumažinti tam tikrus skausmus, pavyzdžiui, menstruacijų spazmus ir galvos skausmą.

Kalorijų deginimas: Nors bučiavimasis nėra pagrindinė fizinio aktyvumo forma, jis vis tiek gali sudeginti šiek tiek kalorijų ir taip prisidėti prie bendro energijos suvartojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()