Kas vyksta jūsų organizme, kai kasdien valgote pistacijų  ()

Pistacijų įtraukimas į mitybą yra puikus būdas palaikyti ir apsaugoti virškinimo sistemos sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pistacijų vartojimas yra susijęs su daugeliu sveikatai naudingų veiksnių – nuo kraujospūdžio mažinimo iki apsaugos nuo kognityvinių funkcijų silpnėjimo.

Health.com teigimu, pistacijų įtraukimas į mitybą yra puikus būdas palaikyti ir apsaugoti virškinimo sistemos sveikatą.

Pistacijose yra netirpių ir tirpių skaidulų, kurios naudingos žarnyno sveikatai.

Pistacijose gausu maistinių medžiagų, kurios palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Pavyzdžiui, pistacijos yra kraujospūdį reguliuojančių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, kalio, taip pat sveiką lipidų kiekį kraujyje palaikančių maistinių medžiagų, pavyzdžiui, skaidulų ir mononesočiųjų riebalų, šaltinis.

Pistacijose taip pat yra kitų antioksidantų, pavyzdžiui, fenolinių rūgščių, flavonoidų ir vitamino E, todėl jos yra puikus pasirinkimas bendrai sveikatai gerinti.

Mityba, kurioje gausu tokių maistinių medžiagų kaip pistacijos, gali padėti palaikyti smegenų sveikatą ir kognityvines funkcijas.

Pistacijose gausu flavonoidinių antioksidantų, tokių kaip antocianinai ir flavonai, kurie padeda apsisaugoti nuo kognityvinių funkcijų silpnėjimo, nes mažina ląstelių pažeidimus ir uždegimus smegenyse.

 

Pistacijose taip pat gausu maistinių medžiagų, reikalingų sveikai cukraus kiekio kraujyje kontrolei, įskaitant baltymus ir ląstelieną.

2020 m. atlikus šešių tyrimų apžvalgą nustatyta, kad pistacijų vartojimas gerokai sumažino cukraus kiekį kraujyje nevalgius ir žmonių, sergančių 2 tipo diabetu, atsparumą insulinui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()