Natūralios miego piliulės: įvardyti geriausi gėrimai geram miegui  ()

Į sąrašą įtraukta ramunėlių arbata ir pienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra gėrimų, kurie skatina sveiką ir kokybišką miegą. Mitybos specialistai ir naujausių tyrimų duomenys padėjo nustatyti geriausius iš jų, rašo „Eat This, Not That“.

Ką gerti prieš miegą

Vyšnių sultys. Medicinos mokslų daktarė Lėja Reitmejer (Leah Reitmeyer) pranešė, kad raugintose vyšniose yra melatonino, kuris padeda reguliuoti mūsų natūralius miego modelius.

Nedidelio tyrimo metu nustatyta, kad du kartus per dieną išgeriant po puodelį vyšnių sulčių, miego trukmė pailgėjo 84 minutėmis.

Ramunėlių arbata. Ši vaistažolių arbata pasižymi atpalaiduojančiomis savybėmis, kurios gali padėti užmigti.

2019 m. balandžio mėn. atliktoje „Phytotherapy Research“ apžvalgoje nustatyta, kad ramunėlės veiksmingai gerina generalizuoto nerimo sutrikimo simptomus ir lemia geresnę miego kokybę.

Migdolų pienas. Klinikinės mitybos specialistė Cheryl Mussatto atskleidė, kad tai puikus miegą skatinantis gėrimas.

Pasak jos, serotonino kiekis mūsų centrinėje nervų sistemoje labai priklauso nuo triptofano – aminorūgšties, esančios migdolų piene.

Žalioji arbata be kofeino. 2019 m. spalio mėn. žurnale „Nutrients“ paskelbtame nedideliame tyrime nustatyta, kad suaugusiesiems, kurie per dieną išgerdavo 200 miligramų l-teanino, sumažėjo miego sutrikimų.

 

Nors standartiniame žaliosios arbatos puodelyje yra tik apie 8 miligramai l-teanino, jos gėrimas vakare gali pagerinti miegą.

Pienas. Sertifikuota mitybos specialistė Carman Meyer pažymėjo, kad piene esantis kalcis atlieka svarbų vaidmenį melatonino, kuris skatina miegą, gamyboje.

Ašvagandos arbata. Naujausi tyrimai parodė, kad ašvaganda gali būti naudinga žmonėms, turintiems lengvų miego sutrikimų ir kenčiantiems nuo nemigos.

 

Kefyras. 2019 m. spalio mėn. atlikto „PLoS One“ tyrimo duomenimis, įvairus žarnyno mikrobiomas yra susijęs su geresniu miego efektyvumu ir bendra miego trukme.

O kefyre gausu probiotikų, kurie palaiko naudingų bakterijų įvairovę žarnyne, paaiškino mitybos specialistė Caroline Margolis.

„Auksinis“ pienas. Pienas, į kurį pridėta ciberžolės, yra dar sveikesnis miegui. Žurnale „Molecular Nutrition and Food Research“ 2021 m. liepos mėn. atliktas tyrimas parodė, kad ciberžolės ekstraktas pailgina miego trukmę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(13)
(2)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: