Ar kava padeda mesti svorį? Svarbi viena detalė  ()

Kava, ekspertų teigimu, ne tik gardus gėrimas. Ji gali padėti numesti svorio, nes skatina kalorijų deginimą ir slopina apetitą. Ypač naudinga gali būti kava be cukraus, nes ji turi mažiau kalorijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kas per daug – tas nesveika. Taigi, kiek kavos išgerti optimalu metantiems svorį?

Kasdien išgeriant keturis puodelius kavos, kūno riebalų kiekis gali sumažėti maždaug 4 proc., rodo Harvardo universiteto T. H. Čano visuomenės sveikatos mokykloje atliktas tyrimas.

Jis buvo atliekamas 24 savaites, kai 126 antsvorio turintys suaugę žmonės, neturintys jautrumo insulinui buvo suskirstyti į dvi grupes. Vieni kasdien išgerdavo keturis puodelius placebo gėrimo, panašaus į kavą, o kiti keturis puodelius paprastos kavos.

Mokslininkai nustatė, kad keturi puodeliai kavos per dieną yra susiję su „kukliu“ kūno riebalų mažėjimu.

Idealus variantas turėtų būti apytiksliai 200–400 mg kofeino per dieną, priklausomai žmogaus kūno sudėjimo. Tai atitinka maždaug 2–5 puodelius (žinoma, priklauso nuo stiprumo).

Svarbi detalė: kavą pagardinę cukrumi, grietinėle ar riebiu pienu, nubrauksite lieknėjimą skatinantį kavos poveikį.

Naujas tyrimas, paskelbtas žurnale „Clinical Nutrition“, parodė, kad per dieną išgeriamas puodelis kavos gali padėti numesti svorio, bet jei į jį įdedamas šaukštelis cukraus, nauda išnyksta.

Mažina apetitą ir sulėtina angliavandenių įsisavinimą

Kavoje yra kofeino, kuris turi termogeninį poveikį, gali pagreitinti medžiagų apykaitą, todėl padeda sudeginti daugiau kalorijų.

 

Kai kurie tyrimai parodė, kad ji gali padėti sumažinti kūno masės indeksą (KMI), svorį ir kūno riebalų kiekį. Kava taip pat gali sumažinti apetitą. Tyrimai rodo, kad ne daugiau nei 4 valandas prieš valgį išgėrę kavos, galite sumažinti kalorijų kiekį, kurį suvartosite.

Kavoje taip pat yra chlorogeno rūgšties, kuri, kaip įrodyta, skatina riebalų deginimą ir gali padėti sulėtinti angliavandenių įsisavinimą.

Išvada: kava gali padėti sulieknėti, tik būtinai venkite saldžių sirupų, dirbtinių saldiklių ir saldintos grietinėlės priedų. Jei būsite neapdairūs, kavos puodelis gali virsti kalorijų bomba.

Parengta pagal „Eat This, Eat That“ inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()