Gali turėti bendrą priežastį. Nustatytas netikėtas ryšys tarp depresijos ir kūno temperatūros  ()

Depresiją ne visada sukelia psichologinės priežastys, pavyzdžiui, stresas. Kartais ją sukelia fiziologiniai organizmo procesai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad iš pirmo žvilgsnio žmogus gali neturėti jokių išorinių priežasčių, susijusių su kokiais nors sutrikimais, tačiau vis tiek jį apima depresinė būsena.

Dabar žinoma, kad fiziologinės priežastys gali būti ir kitokios, pavyzdžiui, anksčiau mokslininkai nustatė, kad žmonėms nerimą ir depresiją sukelia užterštas oras, kuris tam tikru būdu veikia organizmą.

Tačiau neseniai atlikto tyrimo metu mokslininkai nustatė depresijos ir kūno temperatūros ryšį. Tai rodo, kad depresinis sutrikimas gali būti susijęs su organizmo medžiagų apykaitos procesais arba termoreguliacijos sistema.

JAV mokslininkai išanalizavo 106 šalių duomenis apie daugiau kaip 20 000 depresija sergančių žmonių, kurie per mėnesį buvo apklausti.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti gausybę skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E18 Pro“)
5243 3

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Pasak pačių tyrėjų, šis darbas buvo didžiausias kūno temperatūros ir depresijos ryšio tyrimas. Temperatūra buvo stebima naudojant nešiojamus jutiklius, kuriuos savanoriai nešiojosi su savimi. Ši informacija buvo lyginama su depresijos simptomais.

Mokslininkai nustatė, kad depresijos kamuojami žmonės linkę karščiuoti. O kai depresijos simptomai, kaip nurodė patys dalyviai, stiprėjo, jų kūno temperatūra kilo.

Be to, nustatyta tam tikra koreliacija tarp sunkių depresijos simptomų ir mažesnių paros temperatūros svyravimų.

Tačiau priežasties ir pasekmės ryšys vis dar neaiškus – ar depresija sukelia padidėjusią temperatūrą, ar, atvirkščiai, padidėjusi temperatūra yra depresijos priežastis.

 

Tačiau svarbiausia, kad ryšys buvo nustatytas, o jį dar reikia ištirti. Atrodo, kūno temperatūra iš tiesų turi įtakos psichinei būsenai. Ir jei tai tiesa, naujasis atradimas padės daugybei žmonių atsikratyti depresinės būsenos.

Mokslininkų teigimu, depresijos ir kūno temperatūros ryšį gali lemti kelios priežastys. Galbūt depresija susijusi su medžiagų apykaitos procesais, dėl kurių susidaro papildoma šiluma.

Ji taip pat gali būti dėl sutrikimų, susijusių su biologinėmis funkcijomis, atsakingomis už vėsinimą.

Mokslininkai taip pat teigia, kad depresija ir padidėjusi kūno temperatūra gali turėti bendrą priežastį. Tai gali būti stresas ar uždegiminiai procesai organizme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()