Pasaulis per žingsnį nuo katastrofos. Žmonijai gresia nauja pandemija. Kas vyksta? (Video)  ()

Kitą pandemiją gali sukelti ne nauji virusai, o tolimos praeities liga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmonija gali susidurti su naujos pandemijos grėsme dėl virusų, aptiktų amžinajame Sibiro įšale. Apie tai rašo „The Guardian“.

Mokslininkų teigimu, yra pavojus, kad dėl visuotinio atšilimo gali išsilaisvinti senovės Sibiro virusai ir sukelti nežinomų ligų protrūkį. Šių „Mafusailo mikrobų“ – arba zombių virusų, kaip jie dar vadinami – atmainas jau išskyrė mokslininkai.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8156 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Mokslininkai perspėjo, kad kitą pandemiją gali sukelti ne nauji virusai, o tolimos praeities liga. Šiuo atžvilgiu biologai pradėjo planuoti Arkties stebėjimo tinklo, kuris nustatys senovės mikroorganizmų sukeltų ligų atvejus, kūrimą. Tarnyba teiks karantininę ir kvalifikuotą medicininę pagalbą užsikrėtusiems asmenims, taip pat kontroliuos žmonių judėjimą infekcijos zonoje.

 

„Šiuo metu pandemijos grėsmės analizė yra orientuota į ligas, kurios gali kilti pietiniuose regionuose ir vėliau išplisti į šiaurę. Tačiau mažai dėmesio buvo skirta protrūkiui Tolimojoje Šiaurėje, kuris gali išplisti į pietus, o tai, mano nuomone, yra neapsižiūrėjimas. Ten yra pavojingų virusų, kurie gali užkrėsti žmones ir sukelti naują epidemiją“, – sakė genetikas Jeanas-Michelis Claverie iš Marselio universiteto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(9)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: