Kada saugu vairuoti, išgėrus alaus  ()

Alkoholis į organizmą patenka iš karto po jo pavartojimo, tačiau užtrunka daug daugiau laiko, kol iš organizmo išnyksta jo pėdsakai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daroma prielaida, jog žmogaus organizmui reikia vidutiniškai 3 valandų, kad sudegintų 20-30 gramų gryno alkoholio – etanolio. Žinodami, kiek gramų etanolio yra mūsų išgertame gėrime, galime nesunkiai įvertinti, kada saugu sėsti prie automobilio vairo, rašo „echodnia.eu“.

Alkoholio įsisavinimas prasideda iškart po jo patekimo į burną. Tada jis nukeliauja į kraują, kuris taip pat praeina per plaučius ir alkoholis susimaišo su deguonimi. Todėl jo lygis tikrinamas naudojant alkotesterius, matuojančius alkoholio koncentraciją iškvepiamame ore.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
7484 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Alkoholis į organizmą patenka iš karto po jo vartojimo, tačiau užtrunka daug ilgiau, kol iš organizmo išnyksta jo pėdsakai. Todėl net kitą dieną po vakarėlio, kur išgėrėme alkoholio, negalime būti tikri, kad esame blaivūs. Labiausiai ši problema paliečia vairuotojus, kuriems kitą dieną po įvykio tenka vairuoti automobilį. Jūs neprivalote jaustis girtas, tačiau jūsų organizme gali būti daugiau alkoholio nei tikitės ir sėsti prie vairo nėra saugu.

Kada išgėrus alkoholio galima sėsti prie vairo? Kiek laiko užtrunka išsiblaivyti?

Daugelis vairuotojų, vakarėliuose išgėrę alkoholio, susimąsto, kada gali vėl sėsti prie vairo. Kai nesate tikri, ar galite saugiai vairuoti automobilį, turėtumėte pasitikrinti savo blaivumą. Šios problemos sprendimas – įsigyti namų naudojimui skirtą alkotesterį arba į išmanųjį telefoną atsisiųsti „virtualaus alkotesterio“ programėlę. Joje turite užpildyti formą su informacija apie savo kūno formas, lytį, svorį ir išgerto alkoholio kiekį. Po to galite sužinoti, kiek promilių yra jūsų iškvepiamame ore.

 

Tačiau atminkite, kad „virtualaus alkotesterio“ pateikiami rezultatai turėtų būti traktuojami kaip apytiksliai. Jie gali skirtis nuo verčių, išmatuotų profesionaliu, sertifikuotu policijos alkotesteriu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(32)
(-26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: