Gyvensi 6 mėn., bet praėjo... 40 metų! Olandas sudaužė medikų prognozes ir pateko į Gineso pasaulio rekordų knygą  ()

Kai Bertui Janssenui buvo diagnozuota širdies liga, medikai jam davė 6 mėnesius. Nuo tos dienos jau praėjo 40 metų. Vyras pateko į Gineso pasaulio rekordų knygą – jis tapo ilgiausiai išgyvenusiu pacientu su persodinta širdimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Noriu būti pavyzdys žmonėms“, – sakė olandas, kuris buvo vos 17-ikos, kai jam diagnozuota kardiomiopatija – širdies raumens liga, dėl kurios širdžiai sunkiau pumpuoti kraują po kūną.

Jo patirtis – įrodymas, kad galima ilgai gyventi persodinus širdį.

1984 m. Nyderlanduose dar nebuvo atliekamos širdies transplantacijos, todėl kardiologas Albertas Mattartas nusiuntė paauglį į Harefildo ligoninę Anglijoje.

Tų metų birželį įvyko tragiška autoavarija, kurioje žuvo du jaunuoliai. Vieno iš jų širdis buvo persodinta B.Janssenui. Gyvybę gelbstinčią operaciją atliko transplantacijos pradininkas Magdi Yacoub.

[Vokietija+Kuponas!] Net 350€ pigiau nei Lietuvoje – „tai geriausia, ką už tokią kainą ši beprotiškai populiari kompanija gali pasiūlyti“ (Video, „Creality Ender-3 S1 Pro“)
4506 1

Nerealiai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Vieno garsiausių gamintojų 3D spausdintuvas

Išsamiau

„Tą dieną laikau svarbesne už savo gimtadienį“, – sakė B. Janssenas, kuriam dabar 57-eri, jis vedęs, turi du sūnus ir yra aistringas sklandytuvų mėgėjas.

„Niekada taip toli į priekį nežiūrėjau“, – prisipažino jis. Nors vyras jaučiasi sveikas ir darbingas, vaistai sukelia šalutinį poveikį, todėl pastaraisiais metais jis pradėjo gyventi lėčiau. „Vis dar darau daugmaž tai, ką noriu, bet jau kitu tempu“, – sakė jis.

Pasak dabartinio B.Jansseno kardiologo Kaspero Eurlingso, pacientų po širdies transplantacijos vidutinė gyvenimo trukmė yra 16 metų. Gineso rekordų knyga oficialiai pripažino B.Jansseno pasiekimą – po transplantacijos jis išgyveno 39 metus ir 100 dienų. Ankstesnis rekordas buvo 34 metai ir 359 dienos, kurį 2021 m. pasiekė kanadietis Haroldas Sokyrka.

 

Transplantuoti pacientai „turi palaikyti sveiką gyvenimo būdą ir būti aktyvūs. Tą ponas Jansenas ir darė“, – sakė K.Eurilingsas.

Vėliau M.Yacoub padėkojo B.Janssenui už jo pasiekimus ir atsidavimą pasaulio sveikatos apsaugai.

„Tačiau iš tikrųjų tai aš turėčiau jam padėkoti“, – sakė B.Janssenas.

Parengta pagal CNN inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai ()