Laikas arbatai. Populiarioji „Earl Grey“ – jos pliusai ir minusai  (1)

Daugelis iš mūsų mėgsta pasimėgauti puodeliu stiprios, aromatingos arbatos, tačiau tik nedaugelis žino, kuo „Earl Grey“ tokia ypatinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Earl Grey“ yra arbatos rūšis, kuri tradiciškai gaminama pagardinant juodąją arbatą bergamočių, citrusinių vaisių, kilusių iš Italijos, aliejumi.

Health“ rašo, kad naudą sveikatai, susijusią su „Earl Grey“ arbatos gėrimu, daugiausia lemia jai ruošti naudojami juodosios arbatos lapai, kurie yra galingas apsauginių augalų junginių šaltinis.

„Earl Grey“ gaminama iš juodosios arbatos, kuri laikoma tikra arbata. Visos tikrosios arbatos gaminamos iš Camellia sinensis augalo lapų.

Juodoji arbata, palyginti su žaliąja, yra daug tamsesnės spalvos ir stipresnio aromato, nes arbatos lapeliai ilgiau oksiduojasi, kai jie yra veikiami oro. Oksidacijos proceso metu arbatos lapai paruduoja ir sustiprina arbatos aromatą.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir galimybių 5,5 l karšto oro gruzdintuvė - pamaitinsite visą šeimą
3517 4

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Yra daug juodosios arbatos rūšių, įskaitant Asamo, Dardžilingo ir Ceilono arbatą, kurių kiekviena turi savo skonį. „Earl Grey“ arbata gaminama naudojant juodosios arbatos ir bergamočių aliejaus mišinį, kuris išgaunamas iš citrusinių vaisių, kilusių iš Italijos. Tačiau kai kurios „Earl Grey“ arbatos gaminamos su sintetiniu bergamočių aromatu, kuris yra pigesnis nei natūralus aliejus.

„Earl Grey“ gali būti gaminama iš skirtingų juodosios arbatos rūšių, todėl jos skonis gali skirtis. Tačiau „Earl Grey“ paprastai yra švelnaus saldaus skonio su citrusinių vaisių užuominomis.

 

Kodėl „Earl Grey“ yra naudinga:

  • sudėtyje yra daug antioksidantų;
  • gali sumažinti riziką susirgti keliomis lėtinėmis ligomis, įskaitant širdies ir kraujagyslių ligas bei kai kurias vėžio rūšis;
  • padeda pagerinti kognityvines funkcijas ir pagerinti fzinių pratimų rezultatus.

Gerti „Earl Grey“ yra saugu daugumai žmonių, jei ji nevartojama dideliais kiekiais. Juodojoje arbatoje yra kofeino, kuris gali pakenkti sveikatai, jei naudojamas dideliais kiekiais. Rekomenduojama neviršyti 400 mg kofeino per dieną. Viršijus šį lygį, gali pasireikšti tokie simptomai kaip nervinis susijaudinimas, greitas širdies plakimas ir nemiga. Kadangi juodosios arbatos puodelyje paprastai yra apie 47 mg kofeino, žmogus turėtų išgerti iki devynių puodelių.

 

Be to, per didelis bergamočių aliejaus kiekis gali sukelti raumenų mėšlungį, neryškų matymą ir galūnių dilgčiojimą. Šie simptomai buvo pastebėti vyrui, kuris per dieną išgerdavo keturis litrus „Earl Grey“ arbatos.

Galiausiai, juodojoje arbatoje yra junginių, trukdančių virškinimo sistemoje pasisavinti geležį, ypač iš augalinio maisto, o tai gali būti pavojinga augalinės dietos besilaikantiems žmonėms ir tiems, kuriems trūksta geležies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: