Verta suklusti: erekcijos sutrikimus gali sukelti ir vienas populiarus laisvalaikio praleidimo būdas  ()

Tyrėjų komanda iš Kinijos nustatė, kad laisvalaikio leidimas prie kompiuterio ekrano gali padidinti erekcijos sutrikimų riziką, rašo „Science Alert“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nėra neįprasta, kad varpos kartkartėmis nepasistoja, tačiau daugeliui tai yra nuolatinė problema, trukdanti mėgautis seksualiniu gyvenimu.

Kai kuriais atvejais problema yra daugiausia psichologinio pobūdžio, kylanti dėl streso, kaltės jausmo ar žemos savivertės. Kitų atveju tai susiję su pagrindinėmis patologijomis. Reikšmingą vaidmenį gali turėti ir gyvenimo būdo veiksniai, turintys įtakos hormonų kiekiui arba pažeidžiantys sudėtingą kraujagyslių funkcionalumą, kuris taip pat turi įtakos erekcijai.

Siekdami išsiaiškinti daugiau, mokslininkai taikė Mendelio atsitiktinių imčių metodą, kad nustatytų priežastinį ryšį tarp polinkio laisvalaikiu užsiimti sėdima veikla, pavyzdžiui, kiurksoti prie kompiuterio, ir erekcijos sutrikimų tikimybės.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės robotai siurbliai: 8200Pa, LiDAR SLAM 4.0, unikalus plovimas, stotelės, APP ir kt. (Video)
1904 1

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-27!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

Mokslininkai nustatė, kad ilgesnis laiko tarpas, praleistas naudojantis kompiuteriu laisvalaikio metu, gali padidinti tikimybė turėti erekcijos sutrikimų daugiau nei tris kartus.

Gilinantis į duomenis paaiškėjo, kad daugiau laiko praleidžiant prie kompiuterio taip pat sumažėja hormono, skatinančio spermos gamybą, kiekis.

 

Nors kitų tyrimų išvados panašios, tyrimas aiškiai neparodo, kodėl šio hormono sumažėjimas gali turėti įtakos erekcijos funkcijai. Tyrėjai gali tik daryti prielaidą, kad mažesnis hormono kiekis gali netiesiogiai trukdyti testosterono išsiskyrimui, „Science Alert“.

Šis tyrimas buvo paskelbtas žurnale „Andrology“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()