Revoliucinis laimėjimas. Pirmą kartą pacientui persodintas genetiškai modifikuotos kiaulės inkstas (Video)  ()

Neseniai į medicinos istoriją įėjo Masačusetso valstijos gyventojas, tapęs pirmuoju žmogumi, kuriam persodintas kiaulės inkstas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis revoliucinis laimėjimas gali tapti vilties žiburiu tūkstančiams transplantuojamų pacientų, kuriems labai trūksta transplantacijai skirtų žmogaus organų.

62 metų Ričardas Slaimanas serga antrojo tipo diabetu ir kenčia nuo aukšto kraujospūdžio, o po to, kai 2018 m. nepavyko persodinti pirmojo inksto, septynerius ilgus metus turėjo naudotis dialize.

Deja, komplikacijos tęsėsi ir toliau, todėl jam teko reguliariai lankytis ligoninėje, kad susidorotų su blogėjančia sveikata.

Atsidūręs kritinėje situacijoje, pacientas susidūrė su sunkiu pasirinkimu: laukti metų metus, tikintis gauti suderinamą žmogaus inkstą, arba rinktis alternatyvų sprendimą.

[Pasaulinė premjera!] EU+kuponai. Aukščiausios klasės robotai siurbliai: 8200Pa, LiDAR SLAM 4.0, unikalus plovimas, stotelės, APP ir kt. (Video)
1905 1

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-03-27!

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

2 metų garantijos

„Narwal Freo X Plus“ ir „Narwal Freo X Ultra“

Išsamiau

Ir tada atsirado precedento neturinti galimybė – kiaulės inksto transplantacija, kuri tapo įmanoma dėl biotechnologijų pažangos.

Mokslininkai genetiškai modifikavo kiaules, kad jos galėtų gaminti organus, suderinamus su žmogaus organais, ir pasiūlė naujovišką organų trūkumo problemos sprendimą.

Šis revoliucinis metodas apima CRISPR genų redagavimo sistemos naudojimą, siekiant pakeisti kiaulių genus ir sumažinti tikimybę, kad jų organus atmes žmogaus imuninė sistema.

Iš viso kiaulių DNR buvo atlikti 69 pakeitimai, įskaitant angliavandenių gamyboje dalyvaujančių genų deaktyvavimą ir žmogaus genų pridėjimą, kad būtų išvengta organų atmetimo.

 

Be to, buvo deaktyvuoti virusų DNR fragmentai, kad būtų sumažinta rizika recipientams.

Po operacijos, siekiant išvengti organų atmetimo, taip pat buvo taikomas gydymas antikūnais ir imunosupresiniais vaistais.

Ši transplantacija, pirmoji tokio pobūdžio transplantacija, buvo neabejotinai sėkminga ir suteikė naują viltį daugeliui pacientų, turinčių rimtų inkstų problemų.

Šio medicininio proveržio reikšmė taip pat yra kur kas platesnė nei paprasta transplantacija. Dr. Leonardo Riella, Masačusetso ligoninės inkstų transplantacijos skyriaus medicinos direktorius, tikisi, kad dėl šios technologinės pažangos vieną dieną dializė taps nebereikalinga ir taip daugeliui pacientų užtikrins geresnę gyvenimo kokybę.

 

Galiausiai genetiškai modifikuotų kiaulių inkstų transplantacija yra daugiau nei paprasta chirurginė procedūra.

Tai vilties simbolis tūkstančiams žmonių, susiduriančių su rimtomis inkstų ligomis, ir ateities perspektyva, kai organų transplantacija gali tapti ne tik prieinamesnė, bet ir veiksmingesnė bei tvaresnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()