Kodėl žmonės iškiša vieną koją iš po antklodės? Nustebsite. Tai ne tik įprotis  ()

Žiemą, kai šalčiau, miegame vidutiniškai valanda ilgiau nei vasarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pėdos miego metu gali signalizuoti tam tikrą informaciją. Ne veltui vieni miega mūvėdami kojines, o kiti iškiša vieną koją iš po antklodės. Kokia šio reiškinio priežastis? Šis įprotis, pastebėtas tiek tarp suaugusių, tiek tarp vaikų, turi mokslinį paaiškinimą.

Pasak mokslininkų, žmonės iškiša kojas iš po antklodės tam, kad reguliuotų savo kūno temperatūrą. Kai mums per karšta, bet ne per karšta, kad visiškai atsiklotume, iškišame vieną ar abi kojas, kad šiek tiek atvėsintume kūną. Taip mūsų miegas tampa patogesnis.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Vaizdo registratoriai, žaidimų kėdės su masažo funkcija, įspūdingi nešiojami PC, SUP irklentės ir kt. (Video)
4288 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-03-24

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

2) „FunWater SUPFW07A“ - pripučia SUP irklentė

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Artillery SW X4 Plus“ - 3D spausdintuvas

5) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

6) „LANPWR“ 12V 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

Išsamiau

Pėdos atlieka svarbią funkciją termoreguliacijos procese. Pėdose yra kraujagyslių struktūros, leidžiančios organizmui pašalinti šilumą. Profesorė Natalie Dautovich iš Alabamos universiteto paaiškino, kad arterioveninės pėdų anastomozės karščio metu išsiplečia, todėl į odą priteka daugiau kraujo ir taip atvėsina kūną.

Pitsburgo universiteto medicinos mokykloje atliktas tyrimas parodė, kad sumažinus kūno temperatūrą lengviau užmigti ir užtikrinamas gilesnis, ilgesnis miegas. Dėl šios priežasties žiemą, kai šalčiau, miegame vidutiniškai valanda ilgiau nei vasarą.

 

Šį reiškinį patvirtino Harvardo medicinos mokyklos mokslininkai, manantys, kad temperatūros kritimas natūraliai verčia mus jaustis mieguistais. Be to, miego metu mūsų kūno temperatūra palaipsniui mažėja, o tai greičiausiai dėl energijos, reikalingos šilumai gaminti, išsaugojimo.

Kojų traukimas iš po antklodžių naktį – ne tik įprotis, bet dar svarbiau – natūralus termoreguliacijos mechanizmas, turintis įtakos mūsų miego kokybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()