„Bloga žinia.“ Daug žmonių miršta sekso metu. Kodėl taip nutinka  ()

Staigi mirtis ištiko daugiausia vyrus, kurių amžiaus vidurkis buvo 59 metai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Erke Rysdauletov (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/man-in-blue-shirt-lying-on-bed-hQaPeK_8ns4

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seksas turi daug fizinės ir psichologinės naudos, įskaitant kraujospūdžio mažinimą, imuniteto ir miego gerinimą, rašo „ScienceAlert“.

Fizinio intymumo ir orgazmo metu organizme išsiskiria oksitocinas, kuris dar vadinamas meilės hormonu. Jis vaidina svarbų vaidmenį kuriant pasitikėjimą ir ryšį tarp žmonių.

Tačiau bloga žinia ta, kad kartais žmonės miršta sekso metu arba netrukus po jo. Laimei, mirčių sekso metu skaičius yra labai mažas ir sudaro 0,6 % visų staigių mirčių.

[Vokietija] Daiktas, kokio dar tikrai nesate matę! Programuojami išmanūs vištidės vartai su saulės elementais. Ribotas kiekis
5388 4 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Stulbinamų galimybių daiktas

Išsamiau

Yra daug priežasčių, kodėl taip nutinka. Daugeliu atvejų tai sukelia fiziniai pratimai ar receptiniai vaistai (pvz., vaistai nuo erekcijos disfunkcijos) arba narkotikai, pvz., kokainas, arba ir viena, ir kita.

Mokslininkai teigia, kad staigios kardialinės mirties (SKM) rizika didėja su amžiumi. Vokietijoje atlikto tyrimo duomenimis, tarp 32 000 staigių mirčių per 33 metus 0,2 % atvejų įvyko seksualinės veiklos metu.

Staigi mirtis ištiko daugiausia vyrus, kurių amžiaus vidurkis buvo 59 metai. Daugiasia jų mirė nuo širdies priepuolio ar miokardo infarkto. Staigios kardialinės mirties ir seksualinio aktyvumo tyrimai JAV, Prancūzijoje ir Pietų Korėjoje rodo panašius rezultatus.

 

Tačiau Londono Šv. Jurgio universitetas nustatė, kad staigi mirtis sekso metu pasireiškia ne tik vidutinio amžiaus vyrams. Tyrimo autoriai ištyrė 6 847 staigios kardialinės mirties atvejus, įvykusius nuo 1994 m. sausio mėn. iki 2020 m. rugpjūčio mėn.

Iš jų 17 (0,2 %) įvyko seksualinės veiklos metu arba per valandą po jos. Vidutinis mirties amžius buvo 38 metai, o 35 % atvejų pasireiškė moterims, tai yra daugiau nei ankstesniuose tyrimuose.

 

Šių mirčių priežastys nebuvo širdies priepuoliai, kaip buvo vyresnio amžiaus vyrų atveju. Pusėje atvejų priežastis buvo staigus širdies ritmo sutrikimas, vadinamas staigios aritminės mirties sindromu.

 

Antrąją vietą užėmė aortos disekacija (atsisluoksniavimas), kuri sudarė 12 % mirčių.

Likę atvejai susiję su struktūrinėmis anomalijomis, tokiomis kaip kardiomiopatija (širdies raumens liga, dėl kurios širdis sunkiau pumpuoja kraują į likusį kūną) arba reta genetinių būklių grupe, vadinama kanalopatijomis.

Naujas tyrimas rodo, kad staigią kardialinę mirtį jaunesniems nei 50 metų žmonėms dažniausiai sukelia staigios aritminės mirties sindromas arba kardiomiopatija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()