Avižiniai dribsniai kasdien? Sužinokite, kas nutiks jūsų kūnui  (4)

Avižinių dribsnių skaidulos prisideda prie teigiamo poveikio cholesterolio kiekiui.


Avižiniai dribsniai
Avižiniai dribsniai
© Hankwang (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rolled_oats.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reguliarus avižinių dribsnių valgymas turi daug privalumų – nuo ​​svorio metimo iki širdies sveikatos gerinimo ir tinkamo virškinimo skatinimo. Apie tai rašo gydytoja ir mitybos specialistė Deepali Sharma, rašo „The Indian Express“.

Pasak specialistės, vienas iš kasdieninio avižinių dribsnių valgymo pliusų yra tai, jog galėsite numesti svorį:

„Avižose gausu skaidulų, kurios skatina sotumo jausmą ir galbūt sumažina bendrą suvartojamų kalorijų kiekį. Tai gali būti ypač naudinga žmonėms, bandantiems kontroliuoti savo svorį. Be to, avižose esančios skaidulos gerina virškinimą ir gali užkirsti kelią vidurių užkietėjimui.“

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5456 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Be to, avižos gali sumažinti cukraus kiekį kraujyje, nes avižose esančios skaidulos ir sudėtiniai angliavandeniai virškinami lėčiau, todėl cukrus palaipsniui patenka į kraują.

„Tai gali padėti išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių, todėl avižos yra geras pasirinkimas žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu arba siekiantiems pastovesnio energijos lygio visą dieną“, – priduria gydytoja.

 

Avižinių dribsnių skaidulų kiekis taip pat turi teigiamą poveikį cholesterolio kiekiui.

„Reguliarus avižų vartojimas yra susijęs su mažesniu MTL cholesterolio kiekiu, taigi ir širdies ir kraujagyslių ligų rizika. Be to, avižų vaidmuo stabilizuojant kraujospūdį dar labiau skatina širdies sveikatą, galbūt sumažina hipertenzijos ir su ja susijusių širdies ir kraujagyslių komplikacijų riziką“, – atkreipia dėmesį dietologė.

Pasak ekspertų, avižiniuose dribsniuose, be skaidulų, yra tokių maistinių medžiagų kaip cinkas, folio rūgštis ir magnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)

Komentarai (4)