Neįtikėtinas šokolado veiksmingumas. Padeda numesti svorio ir apsaugo nuo Alzheimerio  ()

Šokoladas gali padėti numesti svorio ir užkirsti kelią Alzheimerio ligai - tokį "maistą apmąstymams" mums siūlo mokslininkai, atlikę naują tyrimą apie tai, ar naudinga valgyti saldumynus ir konkrečiai šokoladą.



© StockSnap (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/dark-chocolate-bar-food-black-dark-2562840/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džendžou universiteto (Kinija) mokslininkai padarė naujas išvadas apie medžiagos teobromino, kurio yra kakavos pupelėse, taigi ir iš jų maisto pramonės gaminamuose saldumynuose, savybes.

Atitinkamas tyrimas paskelbtas balandžio mėnesio žurnale Journal of Functional Foods.

Mokslininkai teigia, kad teobrominas gali neutralizuoti padidėjusio cholesterolio kiekio poveikį atminčiai ir kognityvinėms funkcijoms.

Šis junginys geba pereiti kraujo-smegenų barjerą ir per kraujotakos sistemą paveikti mūsų savijautą, sukeldamas teigiamą poveikį centrinei nervų sistemai.

Kalbama apie tai, kad tikro šokolado valgymas gali pagerinti mūsų smegenų veiklą, taip pat pagerinti nuotaiką ir padėti kovoti su depresija.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5446 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

"Teobrominas pasižymi neuroprotekcinėmis savybėmis, gebėjimu užkirsti kelią neuronų pažeidimams, pagerinti motorinę atmintį ir kognityvines reguliacines funkcijas", - rašo tyrimo autoriai.

Mokslininkai taip pat teigia, kad atsižvelgiant į nedidelį šalutinio poveikio dažnumą ir minimalią žalą žmogaus organizmui, teobromino ir jo darinių vartojimas tinkamomis dozėmis gali būti laikomas veiksminga su smegenų veikla susijusių sutrikimų prevencijos priemone.

Tai teikia daug vilčių medicinos srityje, teigia tyrėjai.

"Ši moduliacija potencialiai užtikrina neuroprotekciją nuo su amžiumi susijusių kognityvinių sutrikimų, Alzheimerio ligos ir Parkinsono ligos.

Be to, teobrominas pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis, skatina priešuždegiminių veiksnių gamybą imuninėje sistemoje.

 

Ši imunomoduliacija apsaugo epitelio barjerus ir mažina uždegiminių ligų, tokių kaip dermatitas, uždegiminės žarnyno ligos ir osteoartritas, riziką", - teigiama tyrimo išvadose.

Taip pat tyrimo metu Džendžou universitetas nustatė, kad šokoladas gali padėti numesti svorio, nors kai kam tai gali atrodyti nelogiška.

Taip yra todėl, kad teobrominas padeda organizmui skaidyti riebalus, teigiamai veikia žmogaus medžiagų apykaitą.

Mokslininkai taip pat kalba apie teobromino naudą mūsų inkstams.

"Riebaliniame audinyje teobrominas skatina baltųjų adipocitų diferenciaciją į ruduosius adipocitus, gerindamas riebalų skaidymą ir skatindamas svorio mažėjimą, taip užkirsdamas kelią su nutukimu susijusiems sutrikimams. Teobrominas taip pat turi apsauginį poveikį inkstams, galimai užkirsdamas kelią akmenų susidarymui juose. Jo natūralios diuretinės savybės didina šlapimo išsiskyrimą, padeda mažinti skysčių susilaikymą ir edemą", - nustatė mokslininkai.

 

Jų nuomone, teobromino naudą dar reikia daug ką ištirti.

Tuo tarpu mokslininkai teigia, kad šį junginį žmonės gali vartoti kaip sveikatos papildą. Tai padės sureguliuoti imuninės sistemos veiklą ir kitą naudą, kurią gali suteikti teobrominas.

Tačiau, nepaisant visko, tokiais klausimais visada pasitarti ir klausyti gydytojo patarimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: