Šiaurės Korėja atlikinėja siaubingus eksperimentus su žmonėmis?  (6)

Pchenjano režimas skelbia, kad šalis išrado vaistus beveik nuo visų žmogui žinomų virusų. Tačiau pasaulį sukrėtė kraupi žinia – šioje laboratorijoje buvo atlikinėjami žiaurūs eksperimentai, rašo dailybeast.com.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-07-16 Šiaurės Korėja atlikinėja siaubingus eksperimentus su žmonėmis?  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar praėjusią savaitę Kim Jong-unas vaikštinėjo ir džiaugėsi moderniu Pchenjano Biotechnologijų institutu, tačiau įvyko nenumatytas dalykas. 47 metų mokslininkas, dirbęs netoli Kinijos sienos esančioje laboratorijoje, paspruko iš šalies ir atsidūrė Suomijoje. Jo teigimu, su savimi pavyko išsigabenti 15 gigabaitų slaptos informacijos, įrodančios kraupius Šiaurės Korėjos režimo nusikaltimus žmogiškumui.

Ponu Lee pasivadinusio pabėgėlio teiginius patvirtina ir ankstesnė informacija, rodanti, kad Šiaurės Korėja eksperimentavo ne tik su juodlige, bet ir su kitais pavojingais virusais, galinčiais tapti biologiniu ginklu bei šantažo priemone.

Buvęs vienas iš Šiaurės Korėjos žvalgybos vadų Im Cheon Yongas teigė, kad pirmą kartą su tokiais bandymais susidūrė dar 1984 metais. Vakaruose besislepiantis buvęs režimo pareigūnas pasakojo apie kraupius bandymus ir vaizdus, kurie jam iki šiol neleidžia užmigti naktimis.

„Bandymams reikėjo objektų … Jais tapo žmonės. Mes stebėjome, kaip tyrėjai atlieka eksperimentus, žaloja žmones tam, kad pamatytų, kaip jie miršta, kas jiems nutinka“, – pasakojo Im Cheon Yongas.

„Turime patikimų liudininkų pasakojimų, kurie patvirtina, kad buvo vykdomi eksperimentai su žmonėmis. Dauguma iš jų buvo neįgalieji“, – teigė Šiaurės Korėjos žmogaus teisių komiteto vadovas Gregas Scarlatoiu.

Jei šie pasakojimai pasitvirtins, Šiaurės Korėjos politinio elito ir vado Kim Jong-uno gali laukti byla Tarptautiniame baudžiamajame teisme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(98)
(10)
(88)

Komentarai (6)