„Žmogui medžiui“ iš Bangladešo sėkmingai atlikta operacija  (0)

Bangladešiečiui, pramintam „žmogumi medžiu“ dėl didžiulių suragėjusių odos išaugų, padengusių jo rankas ir kojas, šeštadienį buvo sėkmingai atlikta operacija – pašalinti kai kurie dariniai, pranešė viena Dakos ligoninė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-23 „Žmogui medžiui“ iš Bangladešo sėkmingai atlikta operacija  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Devynių gydytojų komandai prireikė trijų su puse valandos, kad pašalintų didžiules išaugas nuo Abulo Bajandaro dešinės rankos, sakė Dakos medicinos koledžo ligoninės (DMCH) direktorius Samanta Lalas Senas.

26-erių A. Bajandaras į ligoninę buvo paguldytas praėjusį mėnesį, operacijai, per kurią ketinta pašalinti mažiausiai 5 kg išaugų, pradėjusių augti prieš 10 metų.

„Operacija buvo sėkminga. Pašalinome išaugas nuo visų penkių jo dešinės rankos pirštų. Dabar jis džiaugiasi ir juokiasi, – sakė S.L.Senas. – Dabar ateinančias tris savaites vertinsime jo būklę, o paskui spręsime dėl kitų operacijų. Tai didelis iššūkis“.

Gydytojai nustatė, kad A.Bajandaras, gyvenantis pietiniame Kulnos rajone, serga karpiškąją epidermodisplazija (epidermodysplasia verruciformis) – itin reta genetine odos liga, dėl odos išaugų praminta „žmogaus medžio liga“.

Jis tapo įžymybe žmonėms, kurie bėgant metams vykdavo į Kulną pamatyti „žmogaus medžio“. Šimtai smalsuolių aplankė jį ir ligoninėje.

Leidimas operacijai buvo duotas po testų, kurie patvirtino, kad tos išaugos nėra vėžinės.

Bangladešo vyriausybė sutiko apmokėti jo gydymą, premjerė Sheikh Hasina informuojama apie jo būklę, sakė S.L.Senas.

A.Bajandaro žmona Halima Khatun po operacijos matė vyrą ir sakė, kad jis atrodė „atsipalaidavęs ir laimingas“.

„Kiek žinome, pasaulyje yra trys (susirgimo šia liga) atvejai, tarp jų Abulo Bajandaro. Bangladeše toks retas (susirgimo) atvejis nustatytas pirmą kartą“, – sakė S.L.Senas.

A.Bajandaras praėjusį mėnesį AFP pasakojo iš pradžių manęs, kad jo išaugos nekenksmingos, bet ilgainiui jos padengė jo rankas ir kojas ir jam teko atsisakyti velorikšos darbo.

Indonezijoje vieno kaimo gyventojas, kuriam stambios karpos ir išaugos buvo padengusios visą kūną, 2008 metais buvo kelis kartus operuotas, kad tie dariniai būtų pašalinti. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(9)
(4)
(5)

Komentarai (0)