Kas vyksta organizme, kai išgeriate kavos: nuo pirmųjų minučių iki 6 valandos  (1)

Daugumai mūsų kava yra daugiau nei tiesiog gėrimas. Tai – būtina mūsų pabudimo ritualo dalis, kai kas, be ko mes tiesiog negalime apsieiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesvarbu, ar mėgaujatės ankstyvo ryto ramuma, ar pietaujate su šeima, draugais arba kolegomis – puodelis karštos aromatingos kavos visada praverčia. Interneto puslapis „Bright Side“ nusprendė apžvelgti, kas nutinka organizmui po poros valandų, pasimėgavus puodeliu šio nuostabaus gėrimo. Kai kurie dalykai jus gali apstulbinti.

Po 10 minučių

Kofeinas patenka į jūsų kraujotaką. Jūsų širdies ritmas ir kraujo spaudimas pradeda kilti.

Po 20 minučių

Pradedate jaustis žvalesni ir labiau susitelkę. Pastebite, kad darosi lengviau priimti sprendimus ir susidoroti su problemomis. Be to, kofeinas gali padėti jaustis mažiau pavargusiems, veikdamas smegenų adenozinius receptorius.

Po 30 minučių

Jūsų organizmas pradeda gaminti daugiau adrenalino. Dėl to gali paaštrėti regėjimas, nes akių vyzdžiai pamažu išsiplečia.

Po 40 minučių

Jūsų organizme pradeda kilti serotonino lygis. Tai pagerina motorinių neuronų veiklą, dėl ko padidėja raumenų jėga.

Po 4 valandų

Kava gali pagreitinti jūsų ląstelių išskiriamos energijos greitį. Kai tai nutinka, jūsų organizmas pradeda skaidyti riebalus, net jeigu nejudate. Taip pat kofeinas stimuliuoja ir padidina skrandžio rūgščių gamybą.

Po 6 valandų

Kavoje esantis kofeinas skatina šlapimo išsiskyrimą. Su šlapimu mūsų kūnas ne tik netenka vandens, bet ir kai kurių būtinų vitaminų ir mineralų. Dėl to atsiranda lengvi kalcio metabolizmo sutrikimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(20)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: