Staigmena lietuviškose vaistinėse: iki šiol laisvai pardavinėti vaistai, kurių daugiau neįsigysite be recepto

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zipper 2017-11-17 20:58
Kas per idiotas iš valdžios sugalvojo padaryti dažnai perkamus vaistus (tokius kaip ibuprofenas, vaistai nuo alergijos t.t.) parduodamus tik su receptu? Tarsi ir taip ligoninėse eilių netrūktų...
Endless Nameless 2017-11-18 00:53
Sutriko virškinimas viduriuoji 2paras? Paskambink į polikliniką ir išgirsk, kad talonėlis pas gydytoją po kelių savaičių/mėnesio. Žiemą pasisukai koją, nukritai nuo dviračio, perpūtė nugarą, fastumgeliai su receptu, tepkis grietine. Šiaip naujoji aplinka dar labiau skatina kyšininkavimą, negi rajono daktarai/vaistininkai negali "už dovanėlę" ir be brangių išsamesnių tyrimų, skirti norimą pluoštą receptų?
lindemann 2017-11-18 08:26
Vaistininkai kaip pardavinėjo vaistus (kuriems reikia recepto), taip ir pardavinėja toliau. Na mažuma nebent nepatyrusių darbuotojų, kurie bijo patikrinimų to nedaro. O šiaip ir realių patikrinimų dar nebuvo. Tik keli aferistai spejo pasinaudoti proga ir apsimetę slaptais pirkėjais "nubaudė" nepatiklius vaistininkus po kelis šimtus eurų. Bet sniego gniūžtės efektas veikia. Paskalos plinta ir gali būti, jog greitai tikrai reikės stovėti eilėse dėl menkniekių. Valstiečiai su Karbauskiu priešaky kaip visada ant visko.
procc 2017-11-18 10:44
Na ką, reikės kokio paprasto "receptinio" vaisto, eisim be jokių užsirašymų laužti gydytojų duris, rietis su visais aplinkiniais, ir reikalauti receptų.
Taspac 2017-11-18 15:55
Valdžiagyviai valdo! Paminėsit mano žodžius. Netolimoje ateityje terapeutų paslaugos bus mokamos kaip Airijoje. Mokėsime € tam, kad galėtumėm nusipirkti aspirino. Nes tai bus pagrindinis vaistas nuo visų ligų. Be to terapeutai - pagrindinė ugniasienė neprileidžianti pacientų prie daktarų. Visi gydysimės namuose (to paties aspirino pagalba). Pas gyd. pateksite nebent ligoninėje. Užtat pakils gyd. personalo atlyginimai bei sumažės krūviai. Tai ir bus dabartinės problemos sprendimas ir vadinsis tai sveikatos apsaugos reforma.
qriuqriu 2017-11-18 19:40
hmm, realiai dabar sistema tokia, pigiausias vaistas su receptu, analogai su ta pacia medziaga brangesni be recepto
Hmz 2017-11-20 16:44
O Airijoje aspirinas jau receptinis? http://www.inishpharmacy.com/p/anadin-m ... nadinmax12 http://poloniapharmacy.ie/en/shop/medic ... t-tablets/
Niemand 2017-11-20 17:20
Na ir kur gi tu triesdamas eisi?
punktyras 2017-11-20 17:40
Triesdamas neis, o važiuos greituke iškilmingai
SaMaras 2017-11-20 20:33
Dar viena priežastis važiuot Lenkijon..
svetys 2017-11-21 11:36
Deja, ne visais aspektais. Asocialaus verslo kontekste tai tik jo eilinė desperacija „pasididinti pelnus“ (ir, sakyčiau, su kartelinio susitarimo požymiais). Juk akivaizdu, jog esama isterija dėl receptų paprasčiausiai susiveda į tai, kad vaistų pirkėjai kurį laiką intensyviau krautų vaistų atsargas pas save (t.y. asocialams krautų papildomą pelną)... Juk sveiko proto žmogus (visada) stengsis optimizuoti vaikščiojimą pas gydytojus dėl receptų – todėl užėjęs pas gydytoją stengsis gauti vaistų ir nuo daugiau, ir nuo įvairesnių (galimų) susirgimų...
Smėlis 2017-11-21 12:57
Ibuprofenas yra parduodamas be jokių receptų iki 400mg, nes jis yra nereceptinis. Jei reikia 600mg - receptinis. Tai nustatė ne SAM ar LT valdžia. Ir taip yra visam normaliam pasaulyje, nes tai yra normalu. Jei jau reikia stiprių nuskausminamųjų, tai vadinasi būtina kreiptis į specialistus. Dėl antialerginių vaistų gerai nežinau, bet kiek žiūriu, nemažai yra nereceptiniai. Kad ir tas pats Claritine, su kuriuo esu susidūręs. Jei ir yra kažkoks specifinis receptinis antialerginis vaistas, tai matyt jis ir turi toks būti. Apskritai, tai čia toks burbulas buvo išpūstas, kad baisu. Taip, Verygos ir jo šutvės, aš negaliu pakęsti, bet šįkart jis nei prie ko. Visas šitas reikalas taip garsiai skamba tik dėl elementaraus žmonių neišprusimo ir bukumo (ką rodo net ir komentarai čia). O kad litovcai (ypač vyresnio amžiaus) mėgsta saujomis šniaukšti vaistus, kuriuos sau pasiskiria - faktas. Arba netgi ima dalintis savo vaistais su kaimynėmis ir giminėmis. Taip pat man čia ir vaistininkų kažkokiais žaidimais kvepia, nes tikrai žinau, kad 200mg Ibumetino vienoje vaistinėje žmogui bandė neparduoti. Bet tas situacijoje gaudėsi, tai išsireikalavo ir pardavė. Kitaip sakant, nebūkit eiliniai runkeliai, kurie pirma šūdais taškosi, o tik po pusmečio per klaidą ima galvoti.