Kaip lempa gali padėti apsaugoti nuo gripo? Mokslininkai pristatė naują revoliuciją sukelti galintį išradimą (Video)  ()

Mokslininkai teigia sukūrę specialią lempą, kuri padeda apsisaugoti nuo gripo epidemijų. Naujasis išradimas nekenktų žmogaus odai ar akims.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-02-15 Kaip lempa gali padėti apsaugoti nuo gripo? Mokslininkai pristatė naują revoliuciją sukelti galintį išradimą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ultravioletinių spindulių šviesa yra itin efektyvi naikinant mikroorganizmus. Tačiau ilgai būnant įprastų lempų šviesoje žmogui gali kilti odos vėžio ar kataraktos pavojus. Mokslininkai sugalvojo, kad šiai problemai spręsti užtektų panaudoti trumpesnių bangų ultravioletinių spindulių spektro šviesą. 

Tyrėjai įrodė, kad šitaip efektyviai sunaikinamas gripo virusas, bet nepažeidžiamos odos ar akių ląstelės. Pastebėta, kad tokio tipo šviesa neutralizuoja virusus beveik taip pat efektyviai, kaip įprastai naudojami ultravioletiniai spinduliai.

Tikimasi, kad šis išradimas greitai taps visuotinai prieinamas ir apsaugos nuo sezoninio gripo tokiose masinio susibūrimo vietose, kaip mokyklos, ligoninės ar oro uostai.

Video reportažas apie naują ultravioletinių spindulių lempą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()