„Kai žmogus netenka svorio, kur dingsta riebalai?“ Iš 150 gydytojų, dietologų ir asmeninių trenerių tik 3 į šį klausimą atsakė teisingai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vaidas.neverauskas 2018-05-07 10:52
Grybautojai tie apklausos kūrėjai. Riebalų skaidymas yra egzoterminis procesas, kurio metu be vandens ir anglies dvideginio dar išsiskiria ir energija (ir ketoniniai junginiai). Tai kaip ir du teisingi atsakymo variantai buvo.
mch0lic 2018-05-07 12:45
Prieš min 2-3 metus!!! TED talk'as buvo apie tai. Kiek pemenu su skysčiais pasišalina labai mažas procentas, didžiają dalį išvėpuojam.
SaMaras 2018-05-07 13:39
Nesuprantu, jei nevalgau aš kukurūzų, ką kas rytą aš veikiu būdelėj /sarcasm. Kitas klausimas, kam iš viso valgyti, jei į mus patekęs maistas tik pašalinamas ir nieko mums neduoda (nesuteikia energijos, netampa statybinėmis medžiagomis). Visa straipsnio fignia teisi tik dėl organizmo įsisavintų medžiagų pasišalinimo būdo.. Paklaustų kur dingsta kuras iš mašinos bako.. o po to žvengti iš tų kurie sako kad sudega variklyje ir virsta mechanine energija ir sakyt kad nifigą, nes išeina per duslerką.. nekorektiškas klausimas, arba nepateikta visa informacija ko norima tuo klausimu..
Aquarius 2018-05-07 23:35
Kartą skaičiau apie pranayamą (kvėpavimo pratimai), ir buvo rašoma, kad juos atliekant ne tik padidėja energija, praskaidrėja mintys , bet ir sumažėja svoris. Tai šis faktas, kad riebalai oksiduojami ir pašalinami co2 pavidalu, kaip ir paaiškina kodėl. Hipotezė -> Manau męs visi kvėpuodami pasąmoningai, turime išsiugdę skirtingą kvėpavimo techniką. Tie žmonės, kurie gali valgyti daug ir nepriaugti svorio visada iškvėpia daugiau co2, o tie kurie atvirkščiai lengvai priauga svorio, iškvėpia per mažai co2. Pagal taisyklę, svorio nepriaugantis žmogus atliks daugiau įkvėpimų ir iškvėpimų per tą patį laiko tarpą, nei svorį lengvai priaugantis. Be to dar reiktų atsižvelgtį į kvėpavimo gilumą ir tūrį. Kas nori atlikti šį ekspermentą, ir patikrinti ar ši hipotezė teisinga? Man visada buvo smalsu, kodėl kad ir kiek valgau ir stengiuosi priaugti svorio vis nepavyksta. Greita medžiagų apykaita..? Nepakankama viškinimo enzimų veikla..? O gal per dažnas kvėpavimas..?
vanduo4 2018-05-08 00:53
Kai užsiiminėji seksu, reikia KLYKTI ir antsvorio kaip nebūta
Xdmin 2018-05-08 12:05
Per mazai ir per sveikai valgai, uz tai ir nepriaugi. Kai sportavau ir norejau priaugti svorio, stengdavaus daugiau valgyti. Tada galvojau kad valgau daug, bet priaugti svorio vistiek nepavyksta. Tada pasiziurejau ka valgo kulturistai, ir svarbiausia, kiek valgo. Tada supratau, kad mano porcijas valgydami jie iki sporto sales nedaeitu Jei desperatiskai nori priaugti svorio, tai pasidarai koses, pvz grikiu, ir spirguciu kaip ant cepelinu/plokstainio, nepagaili tu riebalu susipili viska i lekste ir galiausiai i skrandi Per savaite po kilograma turesi prieaugio O siaip tai bent man kol kas atrodo, kad kudi zmones saldumynu nelabai megsta ir daugiau juda, uz tai ir kudi.
Berserkas 2018-05-08 19:46
Na, aš nemėgstu saldumynų (tortai taip pat ), daugiausiai priklauso kokį maistą valgai. Nori priaugti daugiau? Suvartok daugiau angliavandenių. Pvz:. Rytais kukurūzų dribsnių (kokius 150-200g) su pienu, aišku nevalgyk vien juos visą dieną. Kai valgai mėsa, nžn ten kur kada, stenkis jeigu įmanoma 100g ryžių (jeigu atsibodo gali ir grikius ar pnš.), stenkis skaičiuoti valgymo kartus per dieną (mažiau užkandžiauk, nes mažiau suvalgysi per "normalu" valgymą, nebent nori būti burgerinis amerikietis). Taip pat priklauso ar treniruojies ir nuo aktyvumo, svorio, amžiaus.