„Tesla“ akcininkai ir markės gerbėjai sunerimę - Elonas Muskas gali būti priklausomas nuo vaistų  ()

Elonas Muskas dažnai vartoja vaistus ir rekreacinius narkotikus. Ir, reikia pasakyti, niekas jo nekaltina - kai dirbi tiek daug ir patiri tiek daug streso anksčiau ar vėliau tai yra beveik neišvengiama. Tačiau dabar akcininkai ir „Tesla“ gerbėjai yra nejuokais sunerimę - Muskas gali būti priklausomas nuo „Ambien“ tablečių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-20 „Tesla“ akcininkai ir markės gerbėjai sunerimę - Elonas Muskas gali būti priklausomas nuo vaistų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš kur žinome, kad Muskas vartoja migdomuosius „Ambien“? Jis pats apie tai atvirai kalba. Visai neseniai jis sakė, kad kartais jam tiesiog tenka rinktis tarp bemiegės nakties ar „Ambien“ dozės. Tuo tarpu gydytojai nepataria vartoti šių migdomųjų, jei per naktį nemiegama bent 7-8 valandas. Jungtinių Valstijų karinės oro pajėgos nurodo, kad po šių vaistų vartojimo negalima pilotuoti orlaivio. Ir tam yra rimtų priežasčių.

„Ambien“ tabletės yra siejamos su stipriu šalutiniu poveikiu. Šalia galvos skausmo ir nuotaikos svyravimų, yra ir mintys apie savižudybę, vaikščiojimas per miegus, susilpnėjusi kognityvinė funkcija ir apsvaigimas. Dažnai vartojamos tabletės sukelia priklausomybę, o perdozavimas - komą ar net mirtį. Pats Muskas dar 2016 metais yra pasakęs - „Išmokau kelias pamokas... pavyzdžiui, naudotis „Twitter'iu“ pavartojus „Ambien“ nėra išmintinga“.

Kai jo gerbėjai klausė, kodėl „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas taip vėlai naktį rašo sunkiai suprantamus pranešimus, Muskas atsakė labai trumpai - „Tikriausiai dėl „Ambien“. Dar pernai Muskas „Twitter“ tinkle rašė - „Šiek tiek raudono vyno, seni įrašai, truputis „Ambien“... ir magija!“ Kai kurie žmonės „Ambien“ tabletes naudoja ne dėl nemigos, o norėdami apsvaigti ir, sakoma, tai veikia.

Manoma, kad taip pasaulį išvydo Musko pranešimas apie „Tesla“ planus gaminti kojines, galbūt ir kiti kiek rimtesni pasvarstymai apie gamybos planus. Švedijos „Tesla“ klubas priekaištavo Muskui apie per dažną ir per daug ambicingą viešą kalbėjimą, tačiau Muskas į tokią kritiką numoja ranka - „Ambien“.

Bet kodėl Muskas naudoja migdomuosius ir paskui apsvaigęs lenda į socialinius tinklus? Tai - du atskiri klausimai. Pirma, Muskas neseniai atskleidė, kad pastaruoju metu jis dirba 120 valandų per savaitę. Taigi, daugiau nei 17 valandų per dieną, įskaitant savaitgalius. Poilsiui lieka 7 valandos, bet ar visas jis jas pramiega? Tikriausiai ne, ypač kai jį persekioja tiek daug streso. O į socialinius tinklus jis eina, nes vis tiek negali užmigti dėl savo gyvenimo tempo, o apsvaigusiam kyla visokių minčių.

Tačiau nerimaujama ne dėl Musko žodžių, o dėl jo sveikatos. „Ambien“ gali prisidėti prie minčių apie savižudybę ir net sumažinti gyvenimo džiaugsmą. Šalia to visada yra galimybė išsivystyti priklausomybę ar padaryti ką nors kvailo vaikščiojant per miegus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()