Kaip galima atsisakyti šampūno plaunant galvą ir kodėl vis daugiau žmonių tą daro  ()

Neplovėte šampūnu galvos keletą dienų, todėl plaukai susiriebalavo, o odą siaubingai niežti? Ar kada nors pagalvojote, kodėl jūsų plaukams, natūraliai žmogaus kūno daliai, reikia cheminio produkto? Atsakymas gali jus kiek nustebinti – iš tiesų jo visai nereikia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-08-24 Kaip galima atsisakyti šampūno plaunant galvą ir kodėl vis daugiau žmonių tą daro  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetiniam puslapiui worthalike.com moterys, kurios pabandė atsisakyti šampūno, papasakojo, koks keistas jausmas apima iš pradžių ir kaip atsispirti pagundai išsiplauti galvas šampūnu.

1. Iš pradžių atrodo keista

Pirmas kelias dienas atrodo normalu, kai plaukai susiriebaluoja, tačiau vėliau tampa keista ir nemalonu. Iš tiesų pasirodo, kad pakanka tik vandens, jog iš plaukų būtų pašalinti visi nešvarumai, o jie būtų švelnūs ir glotnūs. Be to, nepamirškite, kad kondicionieriaus taip pat reikia atisakyti.

2. Tausojate plaukus bei taupote pinigus

Po kelių savaičių galvos oda pradeda priprasti prie naujos būsenos, todėl gaminasi mažiau riebalų. Ilgainiui kasdien galvą plaunant vien tik vandeniu plaukų būklė pagerėja, nes šampūnas juos žeidžia bei sausina. Be to, sutaupote nemažai pinigų, kuriuos anksčiau išleisdavote plaukų higienos priemonėms.

3. Reikia tik kantrybės

Didžiausias iššūkis laukia tik pirmas dvi savaites, todėl reikia apsišarvuoti kantrybe. Nėra lengva prisiversti keletą savaičių eiti į mokyklą arba darbą riebaluota galva, tačiau vėliau suprasite, kad tai buvo verta.

4. Naudokite sodą

Jei sunku susidoroti su nešvarumo pojūčiu, pabandykite plauti galvą valgomąja soda. Ji padės pašalinti susidariusius riebalus. Be to, ji pasižymi natūraliomis savybėmis, kurios palaikys gaivų plaukų kvapą.

5. Naudokite obuolių sidro actą

Jeigu jūsų plaukai linkę sausėti, o be kondicionieriaus jie atrodo kaip šiaudai, išbandykite obuolių sidro actą. Jis maloniai atpalaiduoja, o plaukai tampa švelnūs, tarsi šilkas. Galite sumaišyti actą su soda, tai bus puikus šampūno pakaitalas.

6. Galvos masažas

Duše švelniai pirštų galiukais masažuokite galvos odą. Šis natūralus būdas mažina stresą bei veikia taip pat, kaip ir šampūno veikliosios medžiagos, padedančios iš plaukų pašalinti nešvarumus ir susidariusius riebalus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(17)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: