Pratimas, kuris sumažina širdies ritmą, padeda nusiraminti ir užmigti per kelias minutes  ()

Daugelis žmonių kovoja su nemiga, ypatingai dėl streso, kuris gali turėti daugybę neigiamų pasekmių organizmui, tokių kaip kognityvinės funkcijos sutrikimai, raumenų nuovargis ir padidėjęs nerimo lygis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-10-05 Pratimas, kuris sumažina širdies ritmą, padeda nusiraminti ir užmigti per kelias minutes  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto yra vienas būdas, kuris neabejotinai veiksmingai padės net patiems nervingiausiems ar didžiausių problemų su nemiga turintiems asmenims. Tai vadinama „4-7-8“ kvėpavimo metodu. Jį labai lengva atlikti ir galima pasitelkti į pagalbą bet kuriuo paros metu, kai atsiduriate stresinėje situacijoje.

Taigi, kitą kartą, kai negalėsite užmigti, susibarsite su partneriu ar teks dirbti viršvalandžius, išbandykite minėtąjį metodą ir kaip mat nurimsite.

Kaip jį atlikti?

Įkvėpkite per nosį ir skaičiuokite iki 4, sulaikykite kvėpavimą 7 sekundėms ir iškvėpkite per burną skaičiuodami iki 8. Pakartokite šį ciklą keturis kartus, kol pajausite, kad pulsas sulėtėjo ir nurimote. Internetiniame puslapyje dailyhealthpost.com teigiama, kad svarbiausia negreitinti kvėpavimo tempo, nes šis pratimas skirtas širdies ritmui sulėtinti.

Kodėl tai veikia?

Tyrimai rodo, kad stresas ir nerimas daro didžiulę įtaką mūsų kūno veiklai. Žmonių, kurie patiria stresą arba nerimauja, kvėpavimas bei pulsas sutrinka, todėl tai gali pakenkti sveikatai. Stengdamiesi įkvėpti per 4 sekundes, jūs priverčiate save įkvėpti daugiau deguonies. Sulaikydami orą ir skaičiuodami iki 7, leidžiate deguoniui plisti per kraują ir galų gale iškvėpdami per 8 sekundes, jūs iškvėpiate anglies dioksidą iš plaučių.

Šis metodas sulėtina širdies ritmą, padidina deguonies kiekį kraujyje ir taip atpalaiduoja kūną. Specialistai nesitiki, kad tai padės visiems, tačiau tai yra visiškai natūralus ir sveikas būdas, galintis padėti užmigti ir nurimti esant stresui ar nerimui.

Žinoma, tai nėra vienintelis metodas padedantis greičiau užmigti. Misijose tarnaujantys kariai naudojasi kiek kitokiu metodu, kuris, kaip teigiama, padeda užmigti per porą minučių net kai aplink siaučia chaosas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(5)
(17)

Komentarai ()