Ištirtas visas Italijos kaimas: štai kas paaiškėjo apie realią situaciją, kiek iš tikro yra sergančių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-03-19 20:15
Na ir ką ta priverstinė izoliacija konkrečiai tame kaime pakeitė? Po karantino visi likę nepersirgč vistiek turės persigti, anksčiau ar vėliau (taip taip, girdėjau apie tai, kad visa esmė ir yra atidėjme, bet galutiniam rezultate tai keičia mažai ką)
menten 2020-03-19 20:47
1918 m. pradėjus plisti ispaniškajam gripui Filadelfijos valdžia nusprendė, kad nereikia imtis jokios izoliacijos, netgi drausti masinių renginių, o Sent Luise buvo įvestas karantinas, panašiai koks dabar visoje Europoje. Galiausiai, mirštamumas Filadelfijoje buvo kelis kartus didesnis. 1) Sąlyginai ilgas inkubacinis periodas (vid. 5,2 d., plg - SARS 4,6 d.) 2) Mažesnė ligos transmisija pradžioje (nuo paskutinių 2 IP dienų, kai viruso koncentracija kvėpavimo takų sekrete mažėja-didėja, pikas - antroje savaitėje, plg. SARS - 10 d.) 3) Žemesnis už vidutinį bazinis reprodukcijos skaičius (1,5-3,9, plg. SARS 2-4) 4) Plitimas daugiausia oro-lašeliniu būdu. 5) didelis asimptominių atvejų skaičius. Dėl 2, 3, 4 savybės karantinas SARS-CoV-2 prasmingas, bet dėl 1, 5 - gali būti ne toks veiksmingas kaip, tarkim, ispaniškojo gripo atveju.
Evil Goku 2020-03-19 20:52
Jei nėra galimybės suteikti gydymo visiems kuriems to reikia, mirtingumas smarkiai išauga. Reikalinga gydimo įranga (plaučių ventiliatoriai) yra sparčiai gaminami, po mėnesio jų bus daugiau nei yra dabar; tas pats su apsaugos priemonėmis. Yra kuriami antivirusiniai vaistai specialiai COV-19, dar po 18 mėn turėtu būti vakcina, taip pat atliekami klinikiainiai tyrimai, nustatant koks gydimas veiksmingesnis. Gydytojai iį vietų kur epidemija nuslūgs pasidalins žiniomis ir galbūt įranga su tais pas ką bus didelis sergančių šuolis (pvz., kiniečiai siunčia ne tik įrangą, bet ir daktarus į Italiją). Esant šiltesnei temperatūrai ir didesnei drėgmei, virusas turėtų lauke būti trumpiau gyvibingas lauke. Jei gerai supratau, tai kažkur rašė, kad ten kur didesnė savizoliacija, greičiau pasveikstama.
AAA000 2020-03-19 21:40
kai saviizoliacija - tiesiog mazesnis pakartotinis uzkretimas. organizmui mazesne apkrova. plius reikia turet minty, kad organizmas kovoja ne tik su situ virusu. dar ir kruvos kitu parazitu juk puola istisai "iprastiniu". jie niekur nedingsta. saviizoliacija tai tiesiog atostogos nuo gyvenimo tempo ir parazitines aplinkos ivairoves sumazinimas.
kukulis4 2020-03-19 22:05
Ziurek, dar vienas ne durnas postas. Ir tik su viena sypke! Maladec!
Dario 2020-03-19 22:13
AAA000 dažnai parašo protingai, gal sakyčiau biski kartais kandžiai, nesileidziant į kompromisą , bet protingai.
Evil Goku 2020-03-19 22:17
Maždaug vidury pasakoja kodėl reikalinga saviizoliacija, bet siūlau pažiūrėti visą: https://www.youtube.com/watch?v=BtN-goy9VOY
Siguas 2020-03-20 08:03
2 mėnesius virusas laisvai plito ir kaip matome platino besimtomiai platintojai. Padarė tyrimą kiek serga be simtomų. Įdomu būtų sužinoti kiek % gyventojų serga, persirgo, o ne tik ligos sunkumą. Rašo, kad miršta senukai. Idomu būtų sužinoti statistiką kiek per tą laiką paprastai mirdavo senukų, sunkių ligonių ir palyginti skirtumą. Dabar jei virusas išplitęs bijau, kad visos mirtys surašomos jam ir atrodo gąsdinantys skaičiai. Kažkur skaičiau, kad kiekviena dieną Lietuvoje nustatoma po 50 vėžio diagnozių. Dėl karantino patekti pas gydytoja bus neįmanoma. O jei karatinas truks 1 mėn? Kiek padidės mirčių? Ir taip visur... Sustojus ekonomikai ir nesant finansavimo kiek vėžininkų, sunkių ligonių mirs? Galvojat gyvybės pratęsimas, palaikymas pigiai kainuoja? Net dantų dėl karantino nebetaiso. Man pranešė, kad atšaukia ir net neregistruoja. Įvertinus visus už griežtą karantiną ir ne, aš manau griežtas karantinas padarys 10 kartu daugiau žalos nei naudos duos ir apsaugos žmones.
AAA000 2020-03-20 17:10
matyt nesupranti bajerio, kame cia pavojus jei uzkretimas bus koncentruotas, daug pirminiu zidiniu - bus sunki ligos eiga. ir mirsi kazkur 14-30 paru begyje del komplikaciju. o jei zidinys tik vienas - organizmui lengviau kovot. gal nemates kaip vyksta uzkretimas? aplink uzkresta vieta formuojasi tokia zona, gal kokie 1-3 cm diametro ratu. imunitetinis barjeras. ten ir vyksta imuniteto "treniruote". tada persilauzia eiga ir pagyji. o ten lieka randelis koks nors ar mire nefunkcionalus audiniai. jei tokiu zonu plauciuose daug - tu kvepuot nebegalesi... arba imunitetas nespes tiesiog suveikt ir issiplatins uzkretimas iki nevaldomos stadijos. tada irgi uzsilenkimas. nuo sugedusiu dantu nelabai mirsta per 14 paru - nu nebent sepsis koks nors... jei nori statistikos - mirstamumas amziaus grupese iki mazdaug 45 metu - 0,2%, toliau iki 55-60 - apie 2%, virs 60 apie 20%, ir dideja. mazdaug tokia statistika. vezys neuzkreciamas. tik kai kurie tipai sutampa. vezys is esmes irgi senatvine liga. kovot reikia su pirminem priezastim - atitaisinet senatvinius uzprogramuotus organizmo gedimus. kad nepereitu lasteliniai priocesai i vegetacine stadija. tada vezys irgi bus gal procento daliu liga... aplamai pofig ta ekonomine ar kitokia zala... jei medicina pratemtu aktyvu gyvenima + 100 metu - as sutikciau net ir 95 metus karantine pasedet bet pas mus ne medicina, o bezdzioniu lygio sveikatinimo ir svelnaus numarinimo istaigeles... nematau jokio tikslo visa sita sistema finansuot visuomeninem lesom - jei ji net nebando pirmines funkcijos atlikinet... is esmes tai vos ne biurokratine istaigele su per daug galiu....
Siguas 2020-03-20 19:15
Ta statistika apie mirtingumą padaryta iš sunkesnių simtomų atvėjų. Niekas net netyrė ir neregistravo kas persirgo be simtomų. Kinijoje 1,5 milijardo gyventoju ir mirė keli tūkstančiai. Juokingi skaičiai.
AAA000 2020-03-20 22:17
bet yra gi tas Italijos kaimas kazkoks, kur galima imt kaip atsvaros taska. nes istyre kaip ir visus. ten istirtiems neistirtu tenka apie 50-75%. tai nuo dvigubai iki trigubai seselyje. o bendra visuotine statistika apie 5% mirtingumas. tai sumazinus 2-3 kartus, vistiek apie 1,6-2,5% lieka NUO VISU. jei imt tik pasveikusius su mirusiais - cia liudniau atrodo, kazkur 20% mirtingumas iskreiptumas metodo yra tik tame - kad tie kur ir taip vos gyvi - greit uzsilenkia. ir pirminej stadijoj mirtingumas atrodo didesnis nei realiai bendras butu - po pandemijos. bet sitai nusistoves po kokiu 2-3 savaiciu ir bus tiksliau. kai puslavoniai baigsis. o korekcija su nenustatytais uzkrestais seselyje veliau bus galima padaryt - kai masiskai tirs. aisku mazes tada bendras statistinis mirtingumas. bet manau visgi kolkas didelis, grubiai imant - bent 10% eiles pasauliniu mastu. imant tik kiniecius - geriau atrode o imant regionais - akivaizdziai kazkokie skirtumai yra. vienur ziauriai uzsilenkineja - kitur ne taip. cia kazkiek gali but medicinines prieziuros lygis+visuomenes senumas+klimatas+gyvenimo budas. bet gali but ir kiti faktoriai-pvz genetiniai ar mitybos. sakykim kazkurios kraujo grupes neatsparesnes ir atvirksciai. ar sakykim stipraus alkoholio vartojimas gali stabdyt mirtinguma, kazkokiu produktu dirbtinis nevartojimas ar neprivalgymas gali skatint mirtinguma ir pan. visumoje analizes modeliavimas labai sudetingas. ir dar gali but pritempta kas nors politiskai... tie kur DAR kaltina kiniecius kazko slepimu - tai manau kvailiai, kur nemato kas Europoje dedasi jei masiskai ismirs europieciai - kinieciams geriausi visokio ju slamsto klientai prapuls faktiskai Kinijos gerove tiesiogiai priklauso nuo europieciu kiekio reikia suprast, kad gamint beprasmiska - jei nebera kam pirkt uz realu resursa... man atrodo pamatysim dabar gelbejimo invazija is "gerosios ir gailestingosios kinieciu liaudies"
Siguas 2020-03-20 23:10
Prašom pateikti standartinio gripo mirtingumo atvėjus su tuo kinietiško gripo viruso pavadintu 19 ir t.t. viruso palyginimą. Kiek procentų jis pavojingesnis? Ar verta buvo buvo sukelti krizę ir sužlugdyti ekonomiką? Ar nėra čia karas inicijajuotas kokio nors Putino pakaliko Prigožino?
AAA000 2020-03-21 01:31
uzkreciamumas panasus i gripo. pavojingesnis kokius 8 kartus. tavo klausimas durnas, panasu neikerti kas yra svarbu jei neuzdes suvarzymu - ekonomika zlugs. kad isgelbet bent jau vidine Lietuvos ekonomika reikia dar labiau grieztint suvarzymus. Lietuvoje jau reiketu izoliuot didziuosius miestus judejima maziausiai menesiui. kol masiskai nepersitirs bent puse aktyviu gyventoju. maziausiai 2-3 kartus, intervalais kas kokios 3 dienos. bent jau tais greitaisiais testais. kinieciai varze ta savo regiona apie 3 menesius. pristate net laikinu ligoniniu ir suvare medikus is kitu regionu. kol padare situacija is nekontroliuojamos i valdoma. Lietuvoje dar niekas nesuvaldyta. tik apsiciupineta situacija kazkiek. bet kaip matom - lenda vidiniai zidiniai. kiek skaiciau - uzkreciamumo persidavimas vyksta apie 24 paras. is ju pirmas tris jau labai smarkiai platina virusa aplinkiniams, nors dar jokiu simptomu neturi. o paskui platina mazejanciu intensyvumu, ir perserga arba uzsilenkia o dar besimptomiai visokie plakasi kazkur ir uzkretineja, ypac vaikai... siaip saugot ir tirt istisai dar labai reiketu kur dirba tiesiogiai su zmonem - pvz kokias nors kasininkes, pardavejas, ligoniniu aptarnavimo ir laidojimo darbuotojus, vairuotojus. taip pat mentus ir karius - jei prades naudot. kur neimanoma nutraukt veiklos. situs tikrint be eiles ir jei tik uzsikrecia - iskart karantinan. reikia pradet jau tikrint imoniu veiklas zidiniuose - nes vistiek dirba tie kur turejo stabdyt veikla visiskai - tik prisidengineja isveziojimais kitaip suda cia sukontroliuosi... varyt visus atostogu su valstybes bent jau socialiniu draudimu garantija ir moket visiem bedarbio pasalpa. ta minimalia. kol karantinas. jokiu ten uzdirbamu algu padenginejimo procentaliai neturi but. va baudos tai turetu but procentalios pagal algas. arba jei pagauna nesilaikanti karantino - net ne bauda skirt, o varyt tokius prie serganciuju aptarnavimo - tegu atidirbineja pagal paslaugu pirmumo poreiki arba dar variantas. norejo pakeliaut i Italija. nu tai surenki ir nusiunti i Italija - miriusiuju pervezinet. su tuo spartan galima tiesioginiu reisu ::D ten dabar poreikis yra tokiai pagalbai ir moka gerai. ir Italijoj pabus visi sokolade
Siguas 2020-03-21 08:36
Čia virusologas idomiai rašo apie tą virusą: https://m.lenta.ru/articles/2020/03/20/nedolet/ При всем цинизме, летальных случаев не очень много
Pumper 2020-03-21 09:12
Apie kokį persirgimą tu čia paistai, jei juo covid19 imunitetas neįgyjamas, todėl ir suserga antrą kartą jau pasveikę.
menten 2020-03-21 10:32
Nemokėk. Pažiūrėsim, ką sakysi, kai kitą kartą susirgsi pneumonija arba susilaužysi koją. Kažin, kiek metų ištempsi.
vytautas50 2020-03-21 10:48
AAA000 2020-03-21 18:40
taigi viskas ten aisku su LR situacijos valdymo strategijom neturi tiesiog pakankamai testu, nu tai isdalino optimaliausiu budu. cia as laikyciau issisuko net labai optimaliai. dabar gaus kita partija, ir manau kazkas keisis sprendimuose radikaliau tik juokina, kad slepia kazkiek situacija ir bando atstumt visus su savais resursais. cia rodo vadovybes nebranduma. nekvaili - bet galetu gudriau daryt. reikia integruot pagalba, o ne rautis ant rago. pvz isplest galetu tiesiog kokias nors kitas proceduras - pvz temperaturos stebejimo. tagu laksto visi "savanoriai" ir baksnojasi tais lazeriniais matuokliais privaloma distancija sakykim 2-3m padaryt ir baudas nedideles - jei pazeidi turetu visi veiklos - gaudyt "infekuotus" nes dabar kai suvare i namus - daug mulkiu sedi ir neturi ka veikt. tai trukdo dirbt tiems, kurie bent jau zino ka daryt. smulkiam verslui galetu isleist nurodymus - isirengt sakykim savo versle klientu patikros "postus" nes dabar lauzia tik "nurodymus atitikt", visokio slamsto apsipirkt ir purskaliotis... taigi virusas pirmiausia nuo gyvu nesiotoju puola, o ne nuo sienu. o jie puola sienas purskaliot vieninteliu prioritetu nors tai antrine gresme. ne ten akcentas sustatytas. kai beveik nieko neturi - valdoma izoliacija - prioritetas. tada gaini testu - masiskai pratiri situacija ir darai tolesnius zingsnius. va Ukmerge taip ir prasprudo.
immortallt 2020-03-21 18:44
Tu gi dievagojaisi, kad mirsi. Ko dar nemirei? Ar čia iš anapilio rašai?
vytautas50 2020-03-21 19:15