To, kas darosi prie Rusijos ligoninių, dar niekada nėra buvę: nufilmavo kaip tai atrodo (Video)  ()

Rusijos socialiniuose tinkluose pasirodė net keli vaizdo įrašai iš Maskvos ir jos priemiesčių, kuriuose užfiksuotos greitosios pagalbos automobilių eilės prie ligonių. Spėjama, kad tokia situacija galėjo susiklostyti dėl naujojo koronaviruso protrūkio, skelbia „Novoje vremia“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-04-12 To, kas darosi prie Rusijos ligoninių, dar niekada nėra buvę: nufilmavo kaip tai atrodo (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma vaizdo įrašų ir nuotraukų daryti penktadienį, balandžio 10 dieną. Juos darė tiek patys greitosios pagalbos medikai, tiek eiliniai Maskvos gyventojai.

„Šiandien dirbu naktinėje greitosios medicinos pagalbos ekipažo pamainoje. Iš Mitino rajono į ligoninę vežėme pacientą, priėmė tik Novogorse (rajone už sostinės ribų), nes Maskvoje nėra vietų. Nieko panašaus nesu matęs. Stovime eilėje“, – socialiniame tinkle parašė Olegas Pychtinas. Komentaruose prie nuotraukos ir kiti internautai publikuoja analogiškų vaizdų.

Štai Maskvos gyventoja Nadiežda Zubakova paskelbė vaizdo įrašą, darytą jos klasės draugo, dirbančio felčeriu Rusijos sostinėje.

Vyras, filmuodamas situaciją iš greitosios pagalbos automobilio kabinos, pasakoja, kad medikai vyksta į „trečiąją veteranų ligoninę“, tačiau prie ligoninės privažiuoti nepavyksta, nes visos aplinkinės gatvės užkimštos „greitukių“.

„Čia tai bent. Eilės net per dvi gatves driekiasi. Išprotėti galima. Čia tikriausiai teks laukti iki vakaro“, – situaciją komentuoja vaizdo įrašo autorius.

Balandžio 11-ąją dieną Rusija užėmė 17-ąją vietą pasaulyje pagal COVID-19 atvejų skaičių (13 tūkst. 584 sergantys, 106 mirtys). Per pastarąją parą užfiksuoti 1667 nauji susirgimai. Kol kas sėkmingai pagijo 1045 rusai.

Maskvoje skaičius ligoninių, kur gydomi tik COVID-19 pacientai, kiekvieną dieną auga, rašo „Meduza“. Balandžio 10 dieną Rusijos sostinės meras Sergejus Sobianinas miesto gyventojus informavo, kad jau perkvalifikuotos 25 ligoninės, o artimiausiu metu tai padarys dar tiek pat.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai ()