5 dalykai, kuriuos vyrai dažnai pamiršta, rūpindamiesi savo veido oda  (1)

Veido odos priežiūros ekspertė Laima Kairienė paruošė penkis patarimus vyrams, norintiems turėti gražią veido odą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Odos tipo suvokimas

Svarbu žinoti, kad kiekvieno vyro oda yra skirtinga ir būtent nuo odos tipo priklauso, kurie veido priežiūros produktai yra tinkamiausi. Dažniausiai yra išskiriami keturi esminiai tipai: sausa, riebi, mišri arba normali oda.

Sausa oda yra linkusi šerpetoti ir sluoksniuotis, kartais gali būti juntamas sausumo jausmas. Šis tipas yra labiau linkęs į raukšles, tačiau kartais pastebimas ir odos blizgėjimas.

Riebi oda dažnai blizga, pirmiausia T zona (nosis, kakta ir smakras), o vėliau ir visas veidas. Šis odos tipas labiau linkęs į inkštirus ir kartais į spuogus. Kadangi oda išskiria daugiau riebalų, joje lengviau kaupiasi negyvos ląstelės, kurios užkemša poras.

Mišri oda - tai dviejų tipų derinys. Dažniausiai T zona yra linkusi į riebumą, o skruostų zona - į sausumą.

Normali oda - tai neproblemiška oda, tačiau šiam odos tipui taip pat reikia skirti dėmesio.

2. Veido valymas ir šveitimas

Veido valymą (prausimą) vertėtų atlikti bent vieną ar du kartus per parą. Sausesnės odos savininkams rekomenduojama rasti specialiai tokiam odos tipui skirtą prausiklį, kuris nesausintų odos ir nepaliktų tempimo pojūčio. Turintiems riebesnę oda, prausiklį rekomenduojama naudoti ir ryte, ir vakare. Ši priemonė turėtų būti švelni ir nuvalyti nešvarumus ar riebalų perteklių, esantį ant odos paviršiaus, nepažeidžiant natūralaus odos apsauginio sluoksnio. Jei po valymo jaučiamas nepatogus tempimo jausmas, rekomenduojama produktą pakeisti.

Šveisti odą reiktų vieną ar du kartus per savaitę, priklausomai nuo odos tipo. Ši procedūra pašalina negyvąsias odos ląsteles ir padeda atkimšti poras. Vyrams šis žingsnis yra ypač svarbus, kadangi padeda išvengti įaugusių plaukų po skutimosi veido srityje. Šveitikliai būna dviejų rūšių: mechaniniai šveitikliai su šveičiamaisiais grūdeliais ir, dabar sparčiai populiarėjantys, cheminiai. Svarbu paminėti, kad nors cheminiai šveitikliai turi daugybę pliusų - efektyviai pašalina negyvąsias ląsteles, aktyvina odos regeneraciją, naudojant šį produktą, svarbu odą apsaugoti nuo saulės žalos. Todėl po šveitimo procedūros būtina naudoti kremą nuo saulės.

3. Veido kaukės

 

Veido kaukės - puiki papildoma priemonė norint sparčiau pasiekti rezultatų. Grožio pasaulyje galime rasti įvairiausių kaukių tipų, pavyzdžiui lakštinės, kreminės, molio ir daugybė kitų. Jų poveikį pirmiausia lemia sudedamosios dalys ir formulė, o skirtingos formos ir konsistencijos padeda produktui prisitaikyti prie vartotojo odos poreikių.

4. Odos drėkinimas

Odą drėkinti reikėtų po kiekvieno prausimo, taip pat ir dušo. Valant odos nešvarumus ar riebalų perteklių, bent minimaliai yra pažeidžiama ir natūrali odos apsauga, būtent drėkinamieji produktai padeda ją atstatyti. Ši priemonė reikalinga ne tik vyrams, turintiems sausą veido odos tipą. Dažnai daroma klaida – riebios veido odos nedrėkinimas, kuris tik paskatina riebalų išsiskyrimą, kadangi oda gamindama riebalus stengiasi atstatyti apsauginį barjerą. Riebios odos savininkams, kuriems nepatinka spindesys, atsiradęs po drėkinamųjų kremų, rekomenduojama išbandyti gelinės konsistencijos produktus, kurie greičiau įsigeria, o oda atrodo labiau matinė.

5. Apsauga nuo saulės

 

Specialistai rekomenduoja apsaugą nuo saulės naudoti kiekvieną dieną nepriklausomai nuo oro. Veido priežiūrai rekomenduojama naudoti bent SPF 30, o vasaros metu, ruošiantis būti atokaitoje - SPF 50. Apsauga nuo saulės padenkite ne tik veidą, bet ir kaklą. Naudojant SPF yra sumažinama raukšlių, išsausėjimo ir pigmentinių dėmių rizika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(13)
(-13)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: