Billas Gatesas: artėja kita pandemija – ir tai bus kitoks patogenas (Video)  (1)

Dar praėjusį mėnesį milijardierius Billas Gatesas perspėjo apie pandemiją, kuri gali būti blogesnė nei COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Billas Gatesas CNBC sakė, kad sunkios COVID-19 ligos rizika „dramatiškai sumažėjo“, tačiau artėja kita pandemija.

Šis įspėjimas išgąsdins visus, kurie yra susipažinę su tiksliomis Gateso prognozėmis.

Pakeliui dar viena pandemija

„Turėsime dar vieną pandemiją. Kitą kartą tai bus kitoks patogenas“, – sakė Gatesas CNBC laidai per kasmetinę Miuncheno saugumo konferenciją Vokietijoje.

Jis teigė, kad koronaviruso pandemija buvo nuslopinta, nes daugelis gyventojų įgijo tam tikrą imuniteto lygį. Gatesas taip pat pridūrė, kad daugelyje regionų tą imunitetą sukūrė pats virusas ir, kad jis „atliko geresnį darbą, pasiekdamas žmones, nei mes padarėme su vakcinomis“.

„Rizika susirgti sunkia liga, kuri daugiausia siejama su vyresniu amžiumi, nutukimu ar diabetu, dabar smarkiai sumažėja dėl infekcijos poveikio“, – paaiškino jis.

Privalome būti greitesni

Gatesas taip pat kalba apie ateitį, sakydamas CNBC, kad kitą kartą kilus pandemijai pasaulis turėtų greičiau kurti ir pristatyti vakcinas. „Kitą kartą turėtume pabandyti tai padaryti ne per dvejus metus, o per šešis mėnesius“, – sakė Gatesas.

Gatesas pridūrė, kad pasiekti Pasaulio sveikatos organizacijos tikslą iki 2022 m. vidurio paskiepyti 70 % pasaulio gyventojų, jau tiesiog „per vėlu“, o tai rodo, kaip pasaulis vėlavo įgyvendinti šią dabartinę vakcinacijos strategiją.

 

Šiandien tik 61,9 % pasaulio gyventojų yra paskiepyti viena vakcinos doze.

Vis dėlto, Gatesas tikisi, kad valdžios institucijoms su kita pandemija pasiseks geriau, nes kovos su ja procesas yra gana paprastas ir ne per brangus. „Pasirengimo kitai pandemijai kaina nėra tokia didelė. Tai nepanašu į klimato kaitą. Jei būsime racionalūs, taip, kitą kartą su virusu susidorosime greitai.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(18)
(2)

Komentarai (1)