Vyras mirė nuo kofeino perdozavimo – suvartojo kiekį prilygstantį 200 puodelių kavos: fatališką klaidą lėmė vos 2 gr paklaida (Video)  ()

Matuodamas kofeino miltelius vyras padarė klaidą, dėl kurios jis suvartojo mirtiną kofeino dozę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujienų pranešimais, vyras Jungtinėje Karalystėje mirė nuo kofeino perdozavimo, išgėręs mišinio, kurio kofeino ekvivalentas prilygsta keliems šimtams kavos puodelių.

29 metų Tomas Mansfieldas buvo asmeninis treneris, užsisakęs 100 gramų kofeino miltelių maišelį, skirtų naudoti sportiniams proteinų gėrimams. Tačiau matuodamas miltelius ant svarstyklių, jis padarė klaidą, dėl kurios jis suvartojo mirtiną kofeino dozę.

Rekomenduojama kofeino miltelių dozė buvo nuo 60 iki 300 miligramų, tačiau Mansfieldo svarstyklių pradinis svoris buvo 2 gramai. Tai reiškė, kad Mansfieldas galiausiai suvartojo kelis gramus miltelių, atitinkančių 200 kavos puodelių.

Iškart po to, kai 2021 m. sausio 5 d. išgėrė gėrimą, Mansfieldas užsiėmė už krūtinės ir pasakė, kad jo širdis plaka per greitai. Tada jam pradėjo iš burnos veržtis putos, o jo žmona iškvietė greitąją pagalbą. Mansfieldas buvo nuvežtas į ligoninę sustojus širdžiai, o vėliau tą dieną buvo konstatuota jo mirtis.

Koroneris nustatė, kad Mansfieldo kraujyje kofeino kiekis yra 392 mg litre. Įprastas kofeino kiekis išgėrus puodelį kavos yra maždaug 2–4 mg litre.

 

Kofeino milteliai gali būti pavojingi, nes jie yra daug stipresni nei kofeino turintys gėrimai, pavyzdžiui, kava. 2015 metais JAV maisto ir vaistų administracija perspėjo kelias miltelius parduodančias bendroves, kad jų produktai kelia „didelę arba nepagrįstą vartotojų ligų ar sužalojimo riziką“.

Agentūra pažymėjo, kad vartotojams gali būti sunku tiksliai išmatuoti saugią kofeino miltelių dozę. „Skirtumas tarp saugaus kiekio ir toksiškos kofeino dozės šiuose grynuose miltelių pavidalo produktuose yra labai mažas“, – teigia agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()