Komplikacijų pavojus po anestezijos perdėtas  (4)

Jungtinės Karalystės mokslininkai teigia, kad komplikacijų pavojus po anestezijos yra perdėtas, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai tyrė nejautrą sukeliančių injekcijų – epidūrinės ir spinalinės anestezijos – komplikacijas, analizavo apie 700 tūkst. atvejų.

Spinalinės anestezijos metu nuskausminantis vaistas, suleidžiamas į paciento nugarą, „užšaldo“ apatinę kūno dalį. Tai garantuoja visišką nuskausminimą, pacientas nejaučia net prisilietimo.

Epidūrinė anestezija – anestetikas suleidžiamas į epidūrinį tarpą, t.y. tarp dviejų slankstelių apatinėje stuburo dalyje. Skirta nuskausminti pilvo zoną, tačiau dažnai nejautriomis tampa ir kojos.

Mokslininkai aptiko, jog rizika patirti pavojų dėl šių nejautrą sukeliančių injekcijų labai maža – vos 1 atvejis iš 23 tūkst. Tai yra dešimt kartų mažiau nei buvo manoma iki šiol.

Įvertinta, kad didžioji dalis komplikacijų buvo neišvengiamos – tai buvo asmens reakcija į procedūrą, o ne anestezijos būdą. Tyrėjai tikina, kad būsimoms mamoms taip pat nėra ko nerimauti, nes jų rizika patirti komplikaciją – vos viena iš 80 tūkst.

„Tai yra geros žinios. Iki šiol mes neturėjome patikimų duomenų apie nejautros injekcijų riziką“, – sakė anestezuotojas Charlie`is McLaughlanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: