Pažangiausiems studentams – vardinė „Fermento" stipendija  (0)

Lietuvos biotechnologijos kompanija „Fermentas“, eksportuojanti į 70 pasaulio šalių, kiekvieną semestrą skiria vardines stipendijas pažangiausiems Vilniaus kolegijos Cheminės analizės technologijos programos studentams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios „Fermento“ vardinės stipendijos skirtos 2010 m. pavasario semestre. Jos įteiktos I-o kurso studentei Inesai Michalkevičiūtei, II-o kurso studentei Erikai Žvirblytei ir Neringai Marčiukaitytei, trečiaisiais studijų metais pasirinkusiai Biocheminės analizės technologijos šakos studijas. Vardinės stipendijos  dydis – 200 litų per mėnesį. Ji skiriama vienam semestrui.

„Sveikiname studentes, kurioms pirmosioms įteiktos vardinės stipendijos. Tikime, kad tai taps dar viena paskata tobulėti ir siekti naujausių mokslo žinių“, – sakė „Fermento“ generalinis direktorius Algimantas Markauskas. A. Markausko teigimu, šia iniciatyva bendrovė siekia skatinti biotechnologijos studijas didžiausioje šalies kolegijoje ir remti motyvuotus studentus, kurie kryptingai kaupia žinias ir sieja savo ateitį su moderniųjų technologijų taikymu. Pasak Vilniaus kolegijos Chemijos katedros vedėjos Irenos Čerčikienės, „Fermento“ vardinė stipendija studentams teikiama už pažangumą moksle, aktyvų dalyvavimą mokslo taikomojoje ir visuomeninėje veikloje.

Stipendiją kiekvieno semestro pradžioje skiria „Fermento“ ir Vilniaus kolegijos sudaryta komisija. Komisija vertina praėjusio semestro studijų rezultatus. Iš kiekvieno Cheminės analizės technologijos programos kurso atrenkama po pažangiausią studentą. Beje, stipendiją jau gavusieji gali vėl pretenduoti ir stipendiją gauti kelis semestrus iš eilės.

Prieš 15 metų įkurtas „Fermentas“ yra Lietuvos biotechnologijos kompanija, atstovaujanti šalies žinių ekonomikai. Bendrovėje dirba daugiau kaip 350 aukštos kvalifikacijos specialistų, tarp jų – du profesoriai ir 33 mokslo daktarai. „Fermentas“ savo rinkos segmente yra viena iš penkių didžiausių pasaulio bendrovių. Nuo 2003 m. „Fermentas“ aktyviai bendradarbiauja su Vilniaus kolegija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: