„Microsoft“ atskleidė naujas galimybes programų kūrėjams „MIX10“ konferencijoje  (0)

Vakar prasidėjusioje interneto dizainerių ir kūrėjų konferencijoje „MIX10” programinės įrangos gamintoja „Microsoft” pristatė naujas technologijas, kurios išplės galimybes programuotojams ir dizaineriams, kuriantiems programas įvairiems įrenginiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ .NET platformos viceprezidentas Scott Guthrie  kartu su „Windows Phone Program Management“ viceprezidentu ir direktoriumi Joe Belfiore konferencijoje pasakojo apie galimybę programų kūrėjams naudoti populiarias ir pripažintas technologijas, tokias kaip „Silverlight“ ir „XNA Framework“, kuriant naujas programas ir 3D žaidimus mobiliesiems telefonams.

„Naršyklei, serveriams, internetui ir mobiliems prietaisams tobulėjant, vartotojų potyriai tampa itin svarbūs, – sakė S. Guthrie. – Pritaikę savo technologijas mobiliesiems telefonams, mes galime pasiūlyti programas plačiam prietaisų spektrui.“

„Windows Phone 7 Series“ programų kūrimo platforma

Pristatymo metu „Microsoft“ konferencijos dalyvius nuodugniai supažindino su „Windows Phone 7 Series“ programų kūrimo platforma. Derinant pagrindines „Silverlight“ galimybes interneto programoms ir „XNA Framework“ žaidimų kūrimui, „Windows Phone 7 Series“ leidžia kūrėjams nustebinti vartotojus įspūdingomis programomis ir žaidimais. Kūrėjai dabar galės visiškai išnaudoti mobilių telefonų savybes, tokias kaip reakciją į judesį, buvimo vietos nustatymą, aukščiausios kokybės vaizdų peržiūrą, daugialietimį režimą (angl. multitouch), filmavimo ir fotografavimo galimybes, mikrofoną ir pranešimų paslaugą, kuri veikia nepriklausomai nuo to, ar programa yra aktyvi, ar ne.

„Windows Phone 7 Series“ sujungia programų aplinką, galingus prietaisus, naują požiūrį į programinę įrangą ir dailų dizainą, – sakė J. Belfiore. – Platforma buvo sukurta tam, kad kūrėjai ir dizaineriai galėtų greitai ir lengvai kurti įspūdingas programas ir žaidimus. Su geriausiais kūrimo įrankiais, verslo ekosistemai draugišku modeliu, jau įprastomis „Silverlight“ ir „XNA Framework“ programomis, mes siūlome paprastą ir galingą platformą.”

Programų kūrėjai, naudodamiesi „Windows Phone 7 Series“ platforma, apimančia  „Silverlight“ ir „XNA Framework“, galės kurti ir išleisti tas pačias programas per „tris ekranus“: žaidimų konsolę „Xbox“, asmeninį kompiuterį ir mobilųjį telefoną, turintį „Windows Phone 7“ operacinę sistemą.

Nemokami įrankiai kūrėjams

„Microsoft“ pranešė, kad „Windows Phone 7 Series“ platformai reikalingus „Silverlight“ įrankius kūrėjai gali gauti nemokamai, apsilankę svetainėje http://developer.windowsphone.com. Įrankiai yra sudėti į paketą, kuriame yra „Visual Studio 2010 Express for Windows Phone“ pristatymas, „Windows Phone 7“ priedas, naudojamas su „Visual Studio 2010 RC 1“ ir „Windows Phone 7 Emulator“, skirtas programų testavimui. „Microsoft“ taip pat pristatė „Expression Blend for Windows Phone“ – profesionalų dizaino įrankį programoms kurti, kuris bus įtrauktas į „Windows Phone Developer Tools“ paketą artimiausiomis savaitėmis.

Pristatytas „Marketplace for Windows Phone 7 Series“

Programų kūrėjai ir dizaineriai galės pristatyti sukurtas programas ir žaidimus rinkai, naudodamiesi „Windows Phone Marketplace“. Dinamiško dizaino elektroninėje parduotuvėje, kuri taip pat buvo pristatyta „MIX10“ konferencijoje, kai kurie žaidimai ir programos yra nemokamos, o už kitus galima atsiskaityti kreditine kortele arba pasirinkti apmokėti kartu su sąskaita už mobilųjį ryšį. Elektroninėje parduotuvėje vartotojai galės išbandyti programas, prieš jas pirkdami.

Keletas žymių bendrovių jau paskelbė kursiančios programas ir žaidimus „Windows Phone 7 Series“ platformai. Jos yra:  „Associated Press“, „Archetype“, „Blockbuster“, „Citrix“, „Clarity Consulting“, „Comcast“, „Cypress Consulting“, „Electronic Arts“, „Fandango“, „Foursquare“, „Frog Design“, „Glu Mobile“, „Graphic.ly“, „Identity Mine“, „IMDb“, „Konami“, „Larva Labs“, „Major League Soccer“, „Match.com“, „Matchbox Mobile“, „Microsoft Game Studio“, „PageOnce“, „Pandora“, „Photobucket“, „Seesmic“, „Shazam“, „SlingMedia“, „SPB Software“, „Stimulant“, „TeleCommunications Systems“, „Touchality“, „Vertigo“ ir „Weatherbug“.

Inovacijos su „Silverlight 4“ ir „Expression Blend 4 Beta“

„Microsoft“ taip pat pranešė, kad nuo šiandien galima parsisiųsti jau paruoštą RC (angl. Release Candidate) „Silverlight 4“ versija, kurios beta versija buvo pristatyta 2009 metų lapkričio mėn. vykusios „Professional Developers Conference“ metu. „Silverlight 4 RC“ siūlo naujas galimybes verslui, lankstumą ir aukščiausio lygio įrankius, naudojantis „Visual Studio“ ir „Expression Blend“ su „Sketchflow“.

Taip pat „Microsoft“ atskleidė „Expression Blend 4 Beta“ – galingą dizaino ir kūrybos įrankį. Tokios naujos funkcijos kaip „Path Layout“ leis kurti inovatyvų, animuotą dizainą, išvengiant kodo rašymo. „Expression Blend 4 Beta“ palaiko „Silverlight 4“, „.NET Framework 4“ ir „Visual Studio 2010“.

Vartotojai priėmė „Silverlight“

Interneto technologijos „Silverlight“ populiarumas ir toliau sparčiai kyla – per pastaruosius 4 mėnesius programos populiarumas išaugo 15 proc., ji yra įdiegta į beveik 60 proc. visų prietaisų, turinčių interneto prieigą. Tokios kompanijos kaip „Major League Soccer“, „eBay“, „Bank of America“, „Netflix“, „Associated Press“, „H&R Block“, „NBCOlympics.com“ ir „CT Corporation“, taip pat parodė, kaip galima išnaudoti „Silverlight“ galimybes interneto projektuose.

„Microsoft“ „Silverlight“ technologija bus mūsų video platformos pagrindas naujajame MLSsoccer.com tinklalapyje, – sakė „Major League Soccer“ Skaitmeninės strategijos direktorius Chris Schlosser. – Dirbdami su „Microsoft“ mes galime savo lojaliems fanams pasiūlyti naujus skaitmeninius ir mobilius įspūdžius. Išnaudodami vaizdo medžiagą mes savo lankytojams suteiktume geriausias paslaugas.”

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: