"Omnitel" komentaras dėl filmo "Full Signal" ("Grėsmingas signalas")  (5)

Šiais metais tarptautinio kino filmų festivalio "Kino pavasaris" programoje bus parodytas filmas "Full Signal" (liet. "Grėsmingas signalas"). Kadangi pasaulyje ir Lietuvoje filmas reklamuojamas kaip nepalankus mobiliojo ryšio industrijai, norėtume išreikšti savo, kaip šios industrijos atstovų, nuomonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmą "Grėsmingas signalas" vertiname kaip meno kūrinį, - kaip filmą, kuris realybę atspindi per režisieriaus sumanymų ir suvokimo prizmę, kuriame pateisinama interpretacija ir meninis intrigos kūrimas, bet tuo pat metu užkertamas kelias diskusijai faktų kalba.  Mokslo pagrįstą informaciją elektromagnetinės spinduliuotės klausimais yra ne kartą teikę tiek Pasaulio sveikatos organizacija: http://www.who.int/features/qa/30/en/index.html, tiek Lietuvos specialistai.

Puikiai suprantame, kad mobilieji telefonai ir mobiliojo ryšio bazinės stotys yra palyginti naujas objektas, ir todėl sukeliantis kur kas daugiau emocijų bei baimių. Taip pat pritariame, kad elektromagnetinio spinduliavimo sukeliama baimė, kylanti iš nepakankamo informavimo bei nepasitikėjimo, gali tapti ir ligų priežastimi. Gaila, kad baimės pakurstomos ir su meninių priemonių pagalba.

"Omnitel" paslaugos yra skirtos subrendusiems žmonėms, kurie sugeba racionaliai jomis naudotis ir tinkamai išnaudoti mobiliųjų technologijų naudas. Esame socialiai atsakingi ir nekuriame bei nereklamuojame paslaugų, specialiai skirtų pažeidžiamiausiai grupei - mažiems vaikams, ir neprekiaujame  jiems skirtais telefonais. Mes skatiname visapusiškai atsakingą naudojimąsi mobiliuoju ryšiu ir informacijai apie tai esame sukurę atskirą skiltį savo interneto svetainėje http://www.omnitel.lt/apie-omnitel/apie-mobiluji-rysi/43563.

Norėtume pakviesti "Ekoinstitutą", kuris pristato šį filmą festivalyje "Kino pavasaris", atlikti reikšmingą darbą propaguojant atsakingo naudojimosi mobiliuoju ryšiu idėjas ir parengti su tuo susijusias rekomendacijas, prie kurių sklaidos tarp savo klientų norėtume visapusiškai prisidėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: