Nuotolinis darbas padeda derinti asmeninį gyvenimą ir darbą, teigia „Omnitel“ darbuotojai  (0)

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ darbuotojai teigiamai vertina nuotolinį darbą dėl galimybių suderinti asmeninį gyvenimą ir darbą, be to, laisviau rinkdamiesi darbo vietą jie gali našiau dirbti, atskleidė atlikta apklausa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Omnitel“ darbuotojai nuo praėjusių metų rudens, naudodamiesi mobiliosiomis technologijomis, gali dirbti ne tik biure, bet ir namuose ar kitoje vietoje. „Šiuolaikinės technologijos – plačiajuostis mobilusis internetas, mobilusis elektroninis paštas, nešiojamieji kompiuteriai, galimybė prisijungti prie bendrovės vidinių tinklų – leidžia dirbti savo darbą būnant namuose ar kelionėje. Bendrovei tai leidžia padidinti našumą, o darbuotojui suteikia laisvę pasirinkti patogiausią darbo vietą, lanksčiau derinti dienotvarkę ar prireikus pasilikti namuose su sergančiu vaiku“, – teigė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

73 proc. vidinėje „Omnitel“ apklausoje dalyvavusių darbuotojų nurodė besinaudojantys mobiliąja darbo vieta, 29 proc. tai daro kartą per savaitę, 20 proc. – kartą per mėnesį. Net 67 proc. nurodė, kad tokia darbo forma jiems padeda derinti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą. Darbuotojai pastebėjo, kad galimybė dirbti ne biure, o mobiliai ar namuose, praverčia atliekant analitinius, ramybės ir susikaupimo reikalaujančius darbus (37 proc. darbuotojų ją dažniausiai tam ir naudoja), leidžia efektyviai panaudoti aktyviausią savo dienos laiką ar, pavyzdžiui, atlikti kai kurias užduotis laukiant vizito pas gydytoją. Kiti „Omnitel“ darbuotojų išvardyti nuotolinio darbo privalumai - taupomas laikas, kuris sugaištamas kelionėje per spūstis, degalai ir pinigai, mažėja streso, kadangi darbus galima pradėti namuose, o į biurą atvykti jau išsisklaidžius rytiniams automobilių srautams.

„Omnitel“ siūlymu Vyriausybė žada jau nuo gegužės mėnesio nuotolinį darbą įtraukti į darbą reglamentuojančius įstatymus. A.Zabulio teigimu, tai paskatintų daugiau įmonių taikyti šią praktiką ir taip padidinti savo našumą.  UAB „Omnitel“ yra didžiausia mobiliojo ryšio bendrovė Baltijos šalyse, „TeliaSonera“ grupės narė. Bendrovė teikia platų spektrą patikimų ir kokybiškų telekomunikacijų paslaugų, skirtų perduoti balsą, duomenis, vaizdus, naujausią informaciją, pramogas ir finansines operacijas. „Omnitel" ryšio kokybę ir spartų plačiajuostį mobilųjį internetą užtikrina plačiausias Lietuvoje „Omnitel" 3,5G tinklas. Nuo pirmųjų veiklos dienų „Omnitel“ aktyviai prisideda prie šalies technologinės raidos bei socialinės pažangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: