Informaciniam saugumui – naujos kartos prevencinės priemonės  (0)

Pasaulinė saugumo sprendimų kūrimo lyderė „McAfee“ paskelbė apie netrukus rinkoje pasirodysiančią atnaujintą „Data Loss Prevention“ programinę įrangą, itin patikimai saugančią nuo duomenų nutekėjimo. Naujos versijos išleidimą paspartino bendrovės susirūpinimas dėl itin slaptos korporacinės informacijos ir kitų kompiuteriu tvarkomų dokumentų apsaugos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baimė prarasti tokius vertingus duomenis kaip įmonės produktų planai ar finansiniai įrašai kankina daugumą įmonių vadovų. Naujausias „McAfee“ saugumo priemonių paketas, verslininkams tuo atžvilgiu turėtų suteikti palengvėjimo atodūsį,“ - teigia Egidijus Antanaitis, "McAfee" Lietuvoje atstovaujančios tarptautinės IT bendrovės „DPA programinė įranga“ paslaugų skyriaus vadovas. Anot E. Antanaičio informacijos saugumas visais laikais buvo svarbus verslo stabilumo garantas ir ypač reikšmingas jis tapo elektroninės komercijos eroje.

IT specialistai pastebi, kad informacinio saugumo priemonių paketų įrankiams kartais trūksta integracijos – visi jie veikia tarsi atskiros programos. Todėl naujasis „McAfee“ kompiuterio apsaugos programų rinkinys bus orientuotas į centralizuotą visų apsaugos komponentų veikimo valdymą, taip pat apsaugos duomenų bazes, bus galima patogiau ir lengviau naudotis „McAfee“ ePolicy Orchestrator platformair pasiūlys gerokai patobulintą Microsoft Active Directory įrankių palaikymą. Naujasis „McAfee“ informacinės saugos sprendimas buvo sukurtas remiantis unikalia duomenų analizės technologija, kuri saugumo pažeidimus aptiks ten, kur jie pasirodo anksčiausiai ir tokiu būdu apsaugos nuo svarbios informacijos praradimo.

Pasak „DPA programinė įranga“ atstovo, atnaujinta „Data loss prenvention“ programinė įranga greitai instaliuojama ir naudojama kartu su kitomis saugumo priemonėmis per ePolicy Orchestrator platformą. „McAfee“ naujoji sistema vartotojui pateiks ne tik statinį, ką tik įvykusių pažeidimų vaizdą, bet ir leis padaryti praeityje įmonės darbuotojų atliktų veiksmų analizę ir ten ieškoti potencialios grėsmės priežasčių. Informacinių sistemų saugumo analitikai tvirtina, kad tokiu būdu atsiveria galimybės ištirti įmonėje patirtus incidentus išsamiau ir per trumpesnį laiką. Anot E.Antanaičio, verslas šiuo atveju turės galimybę prisitaikyti prie dvipusio informacijos srauto, o ne tik baimintis dėl jo pasekmių.

Amerikiečių kompanija „Blackblaze“ yra paskaičiavusi, kad 46 proc. kompiuterių vartotojų (beveik kas antras žmogus) kiekvienais metais neišvengiamai patiria nuostolių dėl duomenų praradimo. 5 metų bėgyje nepataisomai sugenda apie 50 proc. visų turimų kietųjų diskų. 15 proc. visų namų ūkių kasmet nukenčia nuo duomenų vagysčių.

„Data Loss Prevention“ pristatymo vaizdo klipas http://www.youtube.com/watch?v=FYtHir39uyg

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: